banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

BDP'den BDP'li bağımsızlara destek için miting

 

BDP’nin desteklediği Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu’nun bağımsız adayları, Şanlıurfa’da düzenlenen mitingde bir araya geldiler.

 

Topçu Meydanı’nda düzenlenen mitinge Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Türk, Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Binici ile cezaevinde tutuklu bulunan Bağımsız Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan’ın vekili katıldı. Mitingde, Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı, PKK’yı bayrakları açıldı.

 

Mitingde Şanlıurfa Bağımsız Milletvekili İbrahim Ayhan’ın cezaevinde olmasından dolayı konuşmasını Bekir Benek yaparken, İbrahim Binici ve BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani ile eski DTP eş başkanı  Ahmet Türk, konuştu.

 

Hamit Geylani, ise CHP'ye oy verin diyen Nuray Mert'i eleştiren Erdoğan'ı sert eleştirirken, Nuray Mert'e sahip çıktı.

 

Konuşmacılar konuşmalarının tamamında AK Partiye yüklenirken, TBMM’deki anayasa değişikliği çalışmalarına katılmayıp, referandumu boykot ederek oy kullanmayan BDP’li vekiller, yeni anayasa için seçmenlerine vaate bulundular. Özelikle AK Parti hükümetinin sağlık alanında yaptığı yatırımları eleştirirlerken, Recep Tayyip Erdoğan’ın özgürlük konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle yüklendiler.

 

AK Partinin Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca bir ilk olarak gerçekleştirdiği, anayasa değişikliği sayesinde BDP’li siyasetçiler kendi ana dili olan Kürtçe propaganda yaptılar.

 

Yapılan konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde son buldu.

 

www.balikligol.com

 

 

 

 


BDP bağımsızlar, ibrahim ayhan, ibrahim binici... balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.