banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

BDP Zerdüşt olduğunu ilan etti
Davetiyedeki ‘Nebiyên Zerdeştê kal, Werin em Newroza xwe piroz kın’ (Zerdüşt dedelerin torunları gelin nevruzumuzu kutlayalım) çağrısı ise vatandaşta şok etkisi yarattı.
Sahabeler kenti Diyarbakırlı vatandaşlar KCK’nın Kürtlerin İslamiyetten önceki dinleri olan Zerdüştluğu yeniden yayma ve canlandırmaya çalıştığını dile getirdi. PKK’nın zerdüştlüğü Kürtler arasında yaymaya çalıştığı biliniyordu.

Esnafa zorla davetiye satılıyor
Edinilen bilgilere göre, KCK’nın Diyarbakır’da yapılacak olan Nevruz kutlamalarının masrafını, esnafı gezerek tanesini 10 TL’ye sattığı davetiye kartlarından elde ettiği parayla karşılamaya çalıştığı öğrenildi. BDP damgalı davetiyeden her esnafa iş yerinin büyüklüğüne göre 10 ila 100 adet bırakıldığı ve parasının tahsil edildiği, bu yolla para topladığı öğrenildi. Durumdan rahatsız olan bazı esnafların da işyerlerine zarar verilmemesi için parayı verdiği, ancak daha sonra da polise durumu bildirdiği kaydedildi.
Kaynak: STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.