banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

BDP Urfada, Eylem/Miting yaptı

Şanlıurfada önceki gün BDP il başkanlarının da bulunduğu 21 kişinin terör örgütüne yardım ve yataklık ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınmasını protesto etmek için BDP ile Sivil İnisiyatif Platformu tarafından düzenlenen eylem mitinge dönüştü. Eylem sırasında küçük kızların da aralarında bulunduğu grup Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Eyleme  Abdullah Öcalanın kardeşi Mehmet Öcalan ile birlikte BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş, BDP Parti Meclis üyesi Dündar Mercan, Parti MYK üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Toplanan kalabalık, parti aracının gelmesi ile birlikte yürüyüşe geçti. Ali Şelli Parkından Ahmet Bahçıvan İş Merkezine doğru yürüyen eylemciler, Kürtçe ve Türkçe olarak Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Daha sonra Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplanan grup burada da alkış ve sloganlar attı. Seçim otobüsüne çıkan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada hükümete yüklenerek Bir taraftan farklılıklar temsil edilsin, bir taraftan şiddeti, 30 yıldır süren çatışmayı sona erdirmek için biz bunca gayret ve sorumlulukla davranırken, eş Başkanlarımız AK Parti hükümetiyle görüşme yaparken, aynı günün akşamında biz Cumhurbaşkanı Gülle, görüşürken, Başbakan ile görüşürken ve aynı zamanda ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu, yeni bir görüşme ile kapılarını aralarken, böylesine hassas bir süreçte Türkiyenin kaderini, barışını, demokrasisini belirleyecek süreçte, mecliste bir haber geldi. Şanlıurfa il örgütümüz eş başkanlarımız İbrahim Ayhan, Adile Fidan ve parti meclisi üyelerimiz bir gece apar topar alınıyor ve partimiz yöneticileri kadın, gençlik, sanat ve sivil toplum örgütlerimiz bir gecede kelepçelenip anlıyor. Bakın Başbakan, 13 Nisanda ateşkes oldu. 14 Nisanda operasyon yaptın, 54 parti üst düzey yöneticimiz ve Belediye Başkanlarımızı içeri aldın. Şimdi, Başbakan, Hükümet, yanlış yapıyorsunuz, Türkiyeye zarar veriyorsunuz. Türkiyenin barışına ve kardeşliğine zarar veriyorsunuz, barış sürecini arkadan hançerliyorsunuz, Pusuya yatmış kalleşçe bir el durmadan barışı hançerliyor. Sabah gelirken havalanında Başbakanın yardımcısı ile karşılaştım. Dedim ki ?nedir bu ne iştir, Çiller dönemi gibi mi yapmak istiyorsunuz, o acılar, o gözaltılar, o faili meçhul cinayetler, o göçler yetmedi mi? Hayır diyor, ?Bu yargının işidir diyor yargıya topu atıyor dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.