banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

BDP, Şanlıurfa'da 'Ez li Verim' dedi
Şanlıurfa'nın Topçumeydanında düzenlenen Ben buradayım ( Ez li Verim ) sloganıyla bugün BDP Miting Düzenledi. Mitinge Yaklaşık olarak Bin kişi katıldı.

Pazartesi günü Elinde Mitinge davet çağrısı yapan Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim Binici ve BDP İl Başkanı Fatma İzol ve bir grup bugün düzenlenen Mitinge davet etti. Kar ve Yağmurun bastırdığı mitinge Geniş güvenlik önlemleri altında BDP'liler Yeşil, Sarı, ve Kırmızı Rengini taşıyan şemsiyelerle geldi.BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Hükümete yüklendi.

Tutuklamalara dikkat çeken BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş '' Binlerce Vatandaşımız şuanda cezaevlerinde yatıyor, Hükümet daha ne kadar tutuklamaya devam edecek, Cezaevleri dolup taştı, "Bizi tutuklamayla terbiye etmeye çalışıyorlar. 6 bin 200 kişiyi tutukladınız geride 15 milyon var. Biz daha da güçleniyoruz. 15 milyonu tutuklayabilecek misiniz? 15 milyona ceza evi yetecek mi? AKP, CHP ve MHP'de tutuklamak istesen 6 bin 200 kişi bulamazsın çünkü onların o kadar kadroları yok" dedi. Demokrasi ve güçlerine karşı inkar ve imhaya yönelik yürütülen operasyonları şiddetle kınıyorum dedi. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Öcalan'ın ortaya koyduğu protokol, BDP'nin ortaya koyduğu protokol çözüm önerisi. Ama onlar ne yapıyor, tecrit uyguluyor. Öcalan'a özgürlük istiyoruz. Gelin Anayasa'yı birlikte yapalım, hiçbir yasak olmasın. İki tane genç slogan attı diye zindana tıkmayacaksın. Önümüzdeki bahara kadar zamanımız var. Biz tecrite karşıyız. Nevroz'a kadar anadil için meydanlarda olacağız" dedi.

Konuşmasına devam eden Demirtaş Karşı balkonda çekim yapan emniyet güçlerine bunları çekin çektiklerinizi İçişleri Bakanına gönderin diye seslenen demirtaş tüm BDP'lilere zafer işareti yaparak hepiniz zafer işareti yapınız ve bunlarıda içişleri bakanına gönderin dedi. Havanın Karla karışık yağmurlu olmasından dolayı, Mitinge katılan herkese teşekkür eden BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş bu yağışlı havada sizleri fazla bekletmek istemeyiz diyerek Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde Bulunan Tutuklu Şanlıurfa BDP Milletvekili İbrahim Ayhan'ı Ziyaret etti.
GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.