banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye PKK

BDP Meclis üyesinden Bediüzzaman önergesi VİDEO

 

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Şubat Ayı 3. Birleşim toplantısında BDP’li meclis üyeleri tarafından gümdem dışı görüşmelerde meclisi şaşırtan bir önerge Sunuldu. 1960 yılında hayatını kaybeden dünyaca tanınan fikir ve düşünceleri ile ünlü olan bilim adamı Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin naşının nerede olduğu ile ilgili bir önerge sunan BDP Meclis üyeleri konuyla ilgili araştırma yapılmasını talep etti.

İl Genel Meclis Salonunda gerçekleşen Şubat Ayı 3. Birleşim toplantısında bugün önemli kararlar ele alındı. Gündem dışı görüşmelerde Barış ve Demokrasi Partisi meclis üyesi Zeki Vurmazkan tarafından fikir ve düşünceleri ile tanına ünlü bilim adamı Bediüzzaman Said Nursi’nin naşının nerede olduğu ile ilgili meclis Başkanı Mustafa Yavuz’a önerge sundu. Başkan Yavuz bu konuyu meclis üyelerinin oylarına sundu. Oy çoğunluğu ile önerge kabul görüldü ve naşın araştırılması için gerekli komisyonlara havale edildi.
Gümdem dışı maddelerin okunmasının ardından komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. 5. Gümdem maddesi ele alındı. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı oyla yeri inceleme ve kimlik tespit şube müdürlüğünde kullanılmak üzere, maliyeti doksan bin TL olan son model yeni bir olay yeri incele aracının İl Genel Meclisi tarafından emniyete tahsis edilmesi meclis üyelerinin oylarına sunularak kabul edildi.

Gelecek toplantı ile ilgili karar alındıktan sonra, basın mensuplarına 3. Birleşim ile ilgili bir açıklama Yapan İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz ‘Eski köy hizmetleri olarak bilinen yaklaşık yetmiş iki dönümlük bir arazi, biz daha önce meclis kararıyla, süresiz emniyetmüdürlüğüne tahsis konusunda karar almıştık. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bazı arkadaşlarımız BDP’den mahkemeye başvurmuşlar. Dolayısıyla yürütmeyi durdurma kararı almışlar. Tabi il genel meclisi en fazla olarak tahsisi yirmi beş yıl olarak yapabiliyor. Dolayısıyla tekrar meclis gündemimize getirip, önceki kararı iptal edip tekrar yirmi beş yıllığına tahsis etmeyi düşünüyoruz.
BDP’LİLER SAİDİ KURDİ DİYOR!
Bedüzzaman hazretleri, bir tek Şanlıurfa’da değil dünyada bilinen bir şahsiyet. Gerçek bir bilim adamı, BDP tarafından bir önerge verildi. Özellikle Zeki Vurmazkan meclis üyemiz tarafından naşının nerede olduğu ile ilgili bir önerge verildi. Ben bu önergeyi veren Zeki Vurmazkan Meclis üyemize çok teşekkür ediyorum. özellikle BDP tarafından verilmesi çok güzel, onlar Saidi Kurdi diyor, bizler Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri diyoruz. İsim o kadar çok önemli değil, önemli olan Bediüzzaman Said Nursi bilinmesi. Zaten binlerce insana ışık tutmuş, fikirleri ile düşünceleri ile. Naşının biran önce bulunması tabiî ki isteğimiz arzumuz.Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de taşındı bu olay birkaç ay önce, bizde gündeme getirdik. Bunu dört tane komisyona havale ettik. İnsan hakları komisyonu, tanıtım ve medya komisyonu, kültür ve turizm komisyonu olarak dört tane komisyona havale ettik. Komisyondaki arkadaşlarımız çok detaylı çok kapsamlı bir rapor hazırlayacaklar, bizde bu raporları gereken birimlere göndereceğiz. Hükümete muhalefete Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına göndereceğiz. Tabi bunu çok sıcak tutmamız lazım. Medya gibi birçok yerde sıcak tutmamız lazım. Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin naaşı biran bulunması hepimizin isteği, ben teşekkür ediyorum meclis üyesi arkadaşlarımız olumlu oy kullandılar. Komisyondaki arkadaşlarımızın ciddi bir şekilde eğilmesi istiyoruz.’ Diye konuştu.

HABER: ALİ UZUN / urfastar.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.