banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

BDP İl Başkanlığı’na Fatma İzol seçildi
Kongre öncesi salonda bir konuşma yapan vekil Binici, Öcalan'ın 90 günü aşkın süreden bu yana avukatları ile görüştürülmemesinin savaş ve ölümlerin artmasına zemin hazırladığını söyledi.

Öcalan’ın hücresinde Kürt sorununa yönelik çözümler ürettiğini söyleyen Vekil Binici “Kürt sorunun çözümü için Öcalan’la diyaloga gidilmeli. 21'inci yüzyılda bir halkın kimliği, dili inkar ediliyor, yok sayılıyorsa o zaman bize direnmek düşüyor. 90 günü aşkındır, Öcalan avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bu da savaşın ve ölümlerin giderek artmasına neden olmasına zemin hazırlamaktır. Bir an evvel tecrit koşullarının kaldırılması İmralı Cezaevi'nin kapatılması, yine Öcalan'ın sağlık ve özgürlüğünün koşullarının yaratılıp Kürt sorununun demokratik bir çözüm zemininde tartışılması ve olanaklarının yaratılması elzemdir" diye konuştu.

İbrahim Binici, KCK operasyonlarıyla 5 bin kişinin rehin tutulduğunu da konuşmasında sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde BDP İl Başkanlığı görevine Fatma İzol getirildi. (İPEKYOL)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.