banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor Kuşadasıspor

Bayık'tan Depremzelerede: Başımız üstünde yeriniz var
Depremde birçok yakınını kaybeden ve bunun yanında birçok yakını da yaralı olarak kurtulan 7 aile Hilvan ilçesine yerleşti. Geçtiğimiz haftalarda Hilvan Belediyesinin ve Kaymakamlığının katkıları ile belediyeye ait lojmanlara Sarıbulak, Eşiyok ve Biter aileleri yerleşmişti. Bununla birlikte Hilvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Salgın’da Van’da depremden kaçan ve akraba olan Beyazıt ailelerine evini açtı.



KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINDAN ZİYARET EDİLDİLER

Van’da yakınlarını kaybeden ve depremden kaçıp Hilvan’a yerleşen toplam 24 kişiden oluşan 7 aileyi Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ziyaret etti. Depremzedelerin evine misafir olup çay içen kaymakam Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Vanlı ailelerle sohbet edip sorunlarını dinlediler.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ



Hilvan’a yerleştikleri günden şimdiye kadar belediyeden büyük destek gördüklerini söyleyen aileler İŞKUR kanalı ile işe yerleştirildikleri için memnuniyetlerini dile getirerek Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a teşekkür ettiler. Sarıbulak, Eşiyok, Biter ve Beyazıt aileleri şuan tek sorunlarının okula giden çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamadıkları olduğunu söylediler. Bunun üzerine kaymakam Uğur Sezer kendilerine devletin sağlamış olduğu imkânlar dâhilinde nakdi yardım sözü verdi.



“BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR”

Depremzede aileleri ziyaret eden Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık depremzede ailelere “Başımızın Üstünde Yeriniz Var” diyerek destek sözü verdiler.



Sezer “ Van’da meydana gelen deprem hepimizi bir bütün halinde üzmüştür. Bütün Türkiye Van için tek yürek oldu. Devletimiz bu yaraları sarmaya muktedirdir. Sadece bugün değil ileriki zamanlarda bile bu yaraları sarmak unutmak ve unutturmak için desteklerimizi devletimizin sağlamış olduğu imkânlar çerçevesinde devam ettireceğiz. Önümüzdeki zaman sürecinde yeni bir bina tahsis edip yeni depremzede aileleri buraya getirecek ve dertlerine derman olacağız “dedi.,
Depremzede ailelerin içinde dershaneye gitmek isteyen öğrencileri için de destek sözü veren Sezer “ Sağlıktan Eğitime ve diğer spor ve kültürel faaliyet konusunda gereken neyse yapılacaktır. Üstelik bunlar gecikmeli olarak değil zamanında yapılacaktır “ dedi.
 
Depremzedelerin çocuklarıyla da teker teker ilgilenen Sezer ve Bayık, çocuklara da oyuncak sözü verdiler.
 
Sohbet etmek ve sorunlarını yerinde dinlemek amacıyla depremzede aileleri ziyaret eden kaymakam Uğur Sezer ve belediye başkanı Aslan Ali Bayık, depremde yaşamını yitirenler için Allah’tan Rahmet, yaralılar için de acil şifalar dileyerek ziyaretlerini bitirdiler.
Mustafa ;Ufak / Hilvan www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.