banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Baydemir'in şaşkına çeviren sözleri

Her fırsatta Hükümet'in, Şanlıurfa'ya yaptığı yatırımları eleştiren BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir'in yaptığı gaflara devam ediyor. Her seferinde Urfalı olduğunu dile getiren Baydemir, anlaşılan o ki hala Şanlıurfa'yı tanımamış.

ÖYLE BİR RAKAM VERDİ Kİ ALTAYLI'YI BİLE ŞAŞIRTTI

Geçtiğimiz günlerde Habertürk'te Fatih Altaylı'nın programına konuk olan Osman Baydemir'in verdiği yanlış bilgiler Şanlıurfalıları kızdırdı. AK Parti döneminde birçok ilden daha fazla yatırım yapılan Şanlıurfa'ya yapılan 17.8 milyar yatırımı eleştiren Baydemir, Marmaray'ın yapım maliyetini 30 milyar TL yani eski parayla 30 katrilyon olduğunu söylemesi Fatih Altaylı'yı bile şaşkına çevirdi.

BİNALİ YILDIRIM GERÇEK RAKAMI AÇIKLADI

Oysa ki, eski Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'ın maliyetinin 8 milyar TL olduğunu söylemişti. Baydemir, böylece Marmaray'ın maliyetini yaklaşık olarak 4 kat fazla göstererek büyük bir gafa imzaya attı. Baydemir, aynı gafı Mehmet Barlas ile çıktığı Tv programında da tekrarlamaya devam etmişti.

MEVSİMLİK GÖÇLE İLGİLİ YANLIŞ BİLGİLER

Baydemir yine aynı programda Şanlıurfa'nın yüzde 25'inin yani 450 bin Şanlıurfalının mevsimlik göç ile Türkiye'nin çeşitli illerine çalışmaya gittiğini dle getirmiş. Ancak Harran Üniversitesi'nden edinilen bilgiler Baydemir'i yalanlıyor. Üniversitenin verdiği bilgilere göre, Şanlıurfa'da mevsimlik göç oranı yüzde 15...

HÜKÜMET'İN DEV YATIRIMINI GÖRMEZLİKTEN GELDİ

Baydemir her nedense, AK Parti Hükümeti'nin mevsimlik işçi transferini engellemek için hayata geçirdiği ve dünyanın en uzun 5. tüneli olan Suruç Sulama Tüneli ve Viranşehir-Ceylanpınar Sulama kanallarını görmezlikten geldi.

GAP'LA İLGİLİ VERDİĞİ YANILTICI BİLGİLER

Baydemir'in verdiği yanlış bilgiler bunlarla da sınırlı değildi. Yine Altaylı ile yapılan programda GAP Projesi'ne harcanan paranın 35 milyar TL olduğunu söyleyen Baydemir, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sadece 2014 yılında GAP Bölgesi'ndeki toplam yatırımlara ayrılan kaynağın yaklaşık 5 milyar TL (kamu yatırım bütçesi içindeki payı % 10,2) düzeyinde olduğunu ve bu güne kadar GAP Projesi için yapılan yatırımlara 2013 yılı sonu itibariyle 54,5 milyar lira harcandığını söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.