banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Baydemir yine Urfa'dan aday

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin Haliliye ilçe binasına gelen Osman Baydemir, gerekli evraklarını teslim ederek Aday adaylık için resmi başvurusunu yaptı. Açıklama yapan Baydemir; "Urfa’nın suyunu bir kere içen Halilur-rahman dergahından bir kere geçen bir daha Urfa’dan vazgeçemez" dedi.

ülke’nin yıllardır nemrudi uygulamalarla ve baskıyla yönetildiğini iddia etti.


Urfa’da barajı yıkacağız

Seçim barajının engel olduğunu belirten Baydemir; "Urfa’da bu barajı yıkacağına sonsuz inancım var. Benim kanaatime göre Urfa’nın suyunu bir kere içen Halilur-rahman dergahından bir kere geçen bir daha Urfa’dan vazgeçemez" diyerek adaylığın parti kurulunca verileceğini belirterek, verilmese bile Şanlıurfa'daki seçim kampanyasında görev yapacağını belirtti.

 

30 Martta kaybetti

Bilindiği gibi iki dönem Diyarbakır Belediye yapan Baydemir, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde BDP'in Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş oyların %31,90'unu alırken AK Parti adayı Celalettin Güvenç ise %60,78 oy alarak Belediye Başkanlığını büyük farkla kaybetmişti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.