banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Baydemir elektrik kesintilerini TBMM'ye taşıdı

 

 Baydemir, meclisteki mesaisine çiftçinin elektrik kesintileri ve elektrik borçlarına dair soru önergesi hazırlayarak başladı.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Elektrik kesintilerinin çözümü için bakanlık tarafından ne tür önlemlerin alındığının sorulduğu önergede ayrıca tarımsal destekleme ödemelerinin çiftçinin elektrik borçlarına karşılık bankalarca bloke edilmesinin yarattığı sıkıntılara da işaret edilerek sorunun çözümü konusunda bakanlığın yaklaşımlarına dair sorulara yer verildi.

-          Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı olarak bugüne kadar Urfa’da yaşanan elektrik kesintilerinin yaşanmaması için hangi çalışmaları yaptınız?

-          Seçim öncesi ve seçim döneminde Urfa’da elektrik sorunu olmayacak demenize rağmen Bakanlık olarak bugüne kadar bu sorunun çözülememesinin nedenleri nelerdir?

-          Mayıs ayında tarım üreticilerine söz verilmesine rağmen neden hala tarımsal destekler verilmedi?

-          Dicle EDAŞ’ın Bankalara başvurarak destekleme ödemelerine bloke koydurabilmesinin önü neden alınmamıştır?

-          Borcu olmamasına rağmen Dicle EDAŞ’ın sırf sulama birliğinin borcu var gerekçesiyle tüm çiftçilerin ödemelerine bloke koyması keyfiyetinin sonlandırılması için girişiminiz olacak mı?

-          Bakanlığınızca, mağdur olan çiftçilerimizin elektrik borçlarını ödeyebilmelerinin tek yolu olan üretimin devam edebilmesi için elektriklerinin kesilmemesi için herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

-          Sulama birliklerinin borçlarının yeniden yapılandırılması ve ödemelerin kolaylaştırılması için hangi çalışmaları yaptınız? Hala devam eden sorunla ilgili acil bir eylem planınız var mı? 

-          Bu sorunların kalıcı bir biçimde çözülebilmesinin yolu yeni enerji kaynakları ile daha ucuz enerji kaynakları yaratmaktadır. Doğaya uyumlu, sürdürülebilir ve yenilenebilir ucuz enerji kaynaklarının kullanımı için Urfa’da hangi çalışmaları yaptınız? 

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaOsman Baydemir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.