banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Batman'da seçmeni yönlendiren sandık başkanı görevden alındı

Batman’da Yavuz Selim Ortaokulu 1121 nolu sandıkta sandık başkanlığı görevinde bulunan bir kişi, seçmeni HDP’ye oy vermeleri yönünde telkinlerde bulunduğu gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından görevden alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yavuz Selim Ortaokulunda  1121 nolu sandıkta, sandık başkanlığı görevini yapan ismi öğrenilemeyen bir kişi,  perde arkasında seçmeni HDP’ye oy vermeleri için telkinde bulundu.

Sandık görevlilerinin durumu fark etmesi üzerine, sandık başkanı il seçim kuruluna şikayet edildi.

Yapılan şikâyeti değerlendiren il seçim kurulu, sandık başkanını görevden aldı.

Görevden alınan sandık başkanının yerine orada hazır bulunan başka bir memurun görevlendirildiği belirtildi.

Öte yandan okul içinde toplanan ve halkı yönlendirmeye çalışan bir grup HDP’li, polis tarafından okuldan uzaklaştırıldı.

2 kişi gözaltına alındı

Ayrıca, Batman’ın Sason ilçesinde ve Batman merkezde hakkında, daha önce yakalama kararı bulunan V.B. ile ismi öğrenilemeyen bir kişi, oy kullanmaya gittikleri okullarda seçim sandığında görev yapan polisler tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. (M. Fatih Akgül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.