banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Batman'da 600 esnaf kepenk kapattı

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, son bir yıldır bölgede yaşanan olumsuz olayların esnafa vermiş olduğu zararlarla ilgili İlke Haber Ajansı’na değerlendirmede bulundu. 6-7 Ekim olaylarından bu yana Batman’da yaklaşık 600 esnafın kepenk kapattığını ve 25 büyük esnafında göç ettiğine dikkat çeken Doğru, bunun hükümetin çözüm sürecindeki yanlış politikalardan kaynaklandığını vurguladı.

İslam toplumunun ve coğrafyasının çeyrek asırdır kötü bir süreçten geçtiğini belirten Doğru, “Genelde İslam coğrafyası ve özelde bizim coğrafyamız, son yıllarda yaşanan bazı olaylar nedeniyle toplumun gidişatında çok büyük değişimlere sebep oldu. Bölgemizde son 3 yıldır yürütülen bir çözüm süreci söz konusuydu. Bu süreç her ne kadar iyi niyetle başlatılmış olsa da, süreci desteklemekle beraber, yapılan yanlışların olduğunu ve bu yanlışların devam etmesi neticesinde sürecin olumsuz sonuçlara dönüşeceğini ifade etmiştik." dedi.

“Süreçteki yanlışlar devam ederse, ilerde büyük tahribatlar açılacak”

Süreçteki yanlış adımların her alanda kendini olumsuz yönde gösterdiğini söyleyen Doğru, “İlimizde son bir yıl içerisinde 600’e yakın esnafımız kepenk kapatarak ticaret alanından ayrılmak zorunda kaldı. Yine bölgemizin lokomotifini oluşturan, bölgemizin ticaretini harekete geçiren yaklaşık 25 büyük esnafımız bölgedeki olumsuz şartlardan dolayı batıya göç ederek, büyük sermaye göçünün oluşmasına sebep olmuşlardır. Çözüm sürecindeki yanlışlar devam ederse ileriki aşamada çok büyük tahribatlara yol açacak ve bu tahribatlar tedavisi mümkün olmayan yaralara sebep olacaktır. Tarafları toplumun menfaatine olacak adımlar atmaya ve insanların kanı üzerinden siyaseti bir kenara bırakmaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Esnaflar ileriye dönük adımlar atamamaktadır”

Esnafta ve halkta büyük bir tedirginliğin söz konusu olduğunu vurgulayan Doğru, açıklamanın devamında şöyle dedi: “Bölge halkı tedirgindir. Esnaf ileriye yönelik adım atamamaktadır. Bu konuda hükümetin, halka ve esnafa umut olması ve umut olacak adımlar atması gerekir. Bu yapılmadığı takdirde toplumun kötü gidişatı devam edecektir. İşte o zaman büyük sorunlar başlayacaktır. Geri dönülmez sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bizler HÜDA PAR olarak halkımızın sorunlarını dinleyerek şunu söylüyoruz; çözüm sürecinde yapılan yanlışlara devam edilmesin. Süreçte sadece bazı kesimlerin muhatap alınması ve toplumun dinamiğini oluşturan diğer kesimlerin görmezden gelinmesi, sorunun bu aşamaya gelmesi ve çözüm sürecinin çözülme sürecine dönüşmesine sebep oldu. Bundan sonraki adımlarda da şayet aynı mantık devam edilirse aynı sonuçlarla karşılaşılacaktır.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.