banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

BAŞKANLAR EYYÜBİYE BELEDİYESİ’NDE



Ziyaret öncesi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin mihmandarlığında Eyyübiye’nin tarihi ve turistik yerlerini gezen Belediye Başkanları Eyyübiye’ye adeta hayran kaldılar.

AK Partili İl Başkanları 99. İstişare Toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Nevşehir Belediye Başkanvekili Metin Çakıllı ve Nevşehir AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından ilk önce havaalanından alındıktan sonra Başkan Mehmet Ekinci eşliğinde ilk önce Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde kalan tarihi Halil-ür Rahman (Balıklıgöl) Platosunu ziyaret ederek burada bulunan tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Nevşehir Belediye Başkanvekili Metin Çakıllı, Nevşehir AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte Eyyübiye Belediyesi bünyesinde Haşimiye bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Eyyübiye Belediyesi Ahşap Oyma Atölyesini ziyaret ederek burada misafir Belediye Başkanlarına ahşap oyma ustaları tarafından hazırlanan rahle ve sandık hediye edildi.

BAŞKANLAR EYYÜBİYE’YE HAYRAN KALDILAR

AK Parti 99. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak için Şanlıurfa’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Nevşehir Belediye Başkanvekili Metin Çakıllı ve Nevşehir AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte Eyyübiye’nin tarihi ve turistik yerlerini gezdikten sonra Eyyübiye Belediyesini ziyaret ettiler.

Ziyaret öncesi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin mihmandarlığında Eyyübiye’nin tarihi ve turistik yerlerini gezen Belediye Başkanları Eyyübiye’ye adeta hayran kaldılar.

AK Partili İl Başkanları 99. İstişare toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Nevşehir Belediye Başkanvekili Metin Çakıllı, Nevşehir AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından havaalanından alındıktan sonra Başkan Mehmet Ekinci eşliğinde önce Eyyübiye ilçe sınırları içerisinde kalan tarihi Halil-ür Rahman (Balıklıgöl) Platosunu ziyaret ederek burada bulunan tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler.

Başkan Ekinci tarafından, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Nevşehir Belediye Başkanvekili Metin Çakıllı, Nevşehir AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ile gelen misafirlere Eyyübiye Belediyesi bünyesindeki Eyyübiye Belediyesi Ahşap Oyma Atölyesinde hazırlanan rahle ve sandık hediye edildi.

Daha sonra SGK İl Binasında 4. Katında bulunan Eyyübiye Belediyesini ziyaret eden Başkanlar ortak bir basın toplantısı düzenledi. Çok sayıda ulusal ve yerel basın mensubunun katılım gösterdiği basın toplantısı öncesi Eyyübiye Belediyesi tarafından gelen misafirlere Eyyübiye ilçesini tanıtan bir sunum yapıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ‘’ “Daha öncede Şanlıurfa’ya geldim. Çeşitli inceleme ve temaslarda bulundum. Özellikle Eyyübiye ilçemizin sınırları bize manevi atmosfer içerisinde çok farklı duygular yaşatıyor. Gündüz saatlerinde tarihi mekânları gezdik. Gümrük Hanında menengüç kahvemizi içtik. Dolayısıyla gerçekten ne zaman gelsek manevi olarak çok farklı bir atmosfer içerisinde oluyorum. Eyyübiye ilçemiz yeni bir ilçe. Bunun için başlangıçta kurumsallaşma tamamlanıncaya kadar bazı sıkıntılar olabilir. Kurumsallaşma tamamlanırsa hizmetler arka arkaya geldiğinde o zaman milletin duası tüm yorgunluğu alır. Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir. Ama değişime adaptasyon da en zor süreçtir. Bu süreç en zor süreçtir. Ama bu süreç tamamlandığında gerçekten önemli hizmetlere imza atılabilir. Biz de elimizden geldiği kadar destek olacağız. Ne yapabileceksek onlara da bakacağız. Eyyübiye tarih kokan bir ilçemiz. Burada ne yapsak azdır ‘’ dedi.

Sunum esnasında Eyyübiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak olan bir parka Menderes Türel isminin verilecek olmasını öğrenen ve duygusal anlar yaşayan Başkan Türel, yapılacak olan parka Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması yönünde çalışma başlatacaklarının müjdesini verdi. Başkan Türel ‘’ Yalnız bir şartımız var. O ismi inşallah başkanımız değiştirir. O parka Menderes Türel Parkı değil de. Antalya Parkı ismini koyarız. Ve arkadaşlarımızı görevlendirip çok hızlı bir şekilde halkımızın hizmetine açarız. ,inşallah birkaç ay içerisinde hizmete sunarız ‘’ dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile Nevşehir AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ise misafirperverliklerinden dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür edip Şanlıurfa’da bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını” ifade ettiler.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de Başkanları Eyyübiye’de ağırlıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek’’ Burada yaptığımız sunumda bölgemizin durumunu ortaya koymaya çalıştık. Ama inancımız gereği Cenab-ı Hak insanlara kaldırmayacağı yük yüklemez düşüncesindeyiz. İnşallah tecrübeli Belediye Başkanlarımızdan da tecrübe almak kaydıyla bu sıkıntıları kısa bir süreç içerisinde bitireceğiz. Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa’da yapılacak olan Genişletilmiş AK Parti İl Başkanları toplantısının Şanlıurfa’da olacak olması çok önemli. İnşallah misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Urfa barışın ve huzurun başkenti. Misafirlerimiz de buna şahit oldular. ‘’ dedi.

Yapılan basın toplantısı sonrası başkanlık makamında Eyyübiye Belediye Başkanı misafirlerle birlikte hatıra fotoğrafı çekerek, daha sonra misafirlere Başkan Mehmet Ekinci tarafından Eyyübiye Belediyesini ve ilçesini tanıtan çeşitli hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.