banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Başkan Güvenç, Siverek'te Temaslarda Bulundu


Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve birim müdürleriyle birlikte Siverek’in işlek caddelerinde esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyerek, sorunların bulunduğu alanları yerinde incelediler.
Başkan Güvenç ekibiyle gittiği Siverek’te esnaf gezisinin ardından Siverek kalesi ve Siverek Belediyesi Bünyesinde bulunan Fen İşleri Makine İkmal Amirliği, İtfaiye Amirliğini ve Atık Su Arıtma Tesisinde incelmelerde bulundu.

Siverek’te gerçekleştirdiği çeşitli temaslar ve incelemelerin ardından Atık Su Arıtma Tesisinde sabahın erken saatlerinden itibaren gerçekleştirdiği Hilvan ve Siverek temasları hakkında açıklamada bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Güvenç, ŞUSKİ genel müdürü,  Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanlarıyla birlikte ilçe muhtarlarının sorunlarını dinlediklerini ifade etti.

İlk olarak Hilvan’da Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve ilçe muhtarlarıyla bir araya geldiklerini aktaran Başkan Güvenç, “Muhtarlarımız ve Meclis üyelerimizle bir araya geldik. Hem teşekkür ettik. Hem seçilen arkadaşlarımızı tebrik ettik. Yaz sezonu geliyor. Çalışma sezonu bununla ilgili muhtarlarımızla sorunlarımızı dinledik. Memnun bir şekilde ayrıldık oradan güzel bir çalışma güzel bir ziyaret oldu. Öğleden sonramızı da Siverek ilçemize ayırdık. Sayın Resul Yılmaz’a ve ekibine meclis üyelerimize hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Siverek halkına teşekkürlerimizi sunduk. Gösterdikleri güvene layık olacağımızı belirttik. Yüz yetmişin üzerinde muhtarımızla Siverek’in sorunlarını konuştuk” dedi.

BAŞKAN GÜVENÇ, İLÇELERE ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİMİZİ KURACAĞIZ

 En kısa sürede Şanlıurfa’nın tüm ilçelerine Büyükşehir Belediyesine bağlı şube müdürlüklerini kuracaklarını söyleyen Başkan Güvenç, “Daire amiri arkadaşlarımız alanda incelemelerde bulundular. Mevcut söz verdiğimiz projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Ankara’yla bazı konular için telefon trafiği yaşadık. Bölge müdürlerimizle telefonda konuştuk. Kalemizin etrafını gezdik Siverek’te kale etrafını önemsiyoruz. İnşallah oradaki esnafımız da bize yardımcı olursa bazı adımları atalım istiyoruz. Şimdi de Siverek atık su tesisimizin üzerindeyiz. Belirli bir aşamaya gelmiş. Ama yol güzergâhlarının geçişleri var. Belirli bir düzenin kurulması var. Bu konuda ŞUSKİ genel müdürümüz gerekli notları aldı. Karayollarıyla görüşeceğiz süratle bağlantıları yapıp buranın devrinin alınmasını sağlayacağız. Onları tamamladığımızda Siverek için önemli bir adımı atmış olacağız. Aynı zamanda Avrupa Birliği’nden alınması gereken bazı projeler olduğunu teknik arkadaşlardan bilgi aldık onların da belediye başkanımızla ŞUSKİ genel müdürlüğümüzle takip edeceğiz. Hayırlı olsun diyorum. Teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam diyorum” şeklinde konuştu.


Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise, “Siverek sorunlarını yerinde tespit ettik. Çok faydalandık bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Şu anda üzerinde bulunduğumuz tesis atık su arıtma tesisi burası tamamlanmış durumda. Çok yakın tarihte de Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ’ye devrini yapacağız” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.