banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Başkan Eğilmez’den yalan habere sert tepki VİDEO

 

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, gündem ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, siyasi çalışmaları, medyada çıkan haberleri ve aday adaylıkları hakkında bilgi verdi.

 

İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvençle birlikte yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Av. Yusuf Eğilmez; “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız açıklandıktan sonra çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte tüm teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz. Dün hem Bozova ilçemizde teşkilatımızı ziyaret ettik, hemde Suruç Sulama projesi vardı. Önemli ayağı tamamladı. Açılışını Başbakanımız yaptı. Bizde Büyükşehir Başkan Adayımız, İl Teşkilatımız ve Bozova Teşkilatımızla Başbakanımızın telekonferansla yaptığı açılışta bulunduk. Çok önemli bir projedir. Burada 50 metreden suyu alarak sulama tüneline suyu aktaracak önemli bir projedir. Tünel bitmek üzeredir. Sulama sezonunda tünel hizmete girecek. Başbakanımızın katılımı ile Suruç tünelinin açılışını yapacağız. Dünkü açılışların yaklaşık değeri 300 trilyondur. Bu muazzam yatırım yaklaşık 2 yılda yapıldı. Bu yatırım Suruçlulara ve Şanlıurfalılara hayırlı olsun” dedi.

 

 

Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüş alış verişi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret ettiklerini belirten Başkan Eğilmez; “Bugün Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba’yı makamında ziyaret ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Adayımızla bir araya geldik. Çok faydalı bir görüşme oldu. Yapacağımız faaliyetler hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Şanlıurfamız için güzel bir resim. Biz bunu Ankara’da da verdik. 10 yıl ilimize hizmetleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok güzel projeleri var. Bu projelerle ilgili olarak ortak çalışma kararı aldık” diye sözlerini sürdürdü.

 

Yalan habere tepki

Bir internet sitesinde çıkan habere tepki gösteren Başkan Eğilmez; “Dün bir internet sitesinde asılsız bir haber çıktı. Gerçekten bizi üzen bir haber. Masa başında yapılan bir haber. Belediye Meclis Üyelikleri ile ilgili çok çirkin bir haber. Biz bunu kabul etmiyoruz. AK Teşkilatlarda böyle bir şey olmaz. Belediye Meclis Üyeliklerin parayla satıldığı iddiası çok çirkin bir yakıştırma. Bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu AK Partiye, teşkilatlarımıza ve adayımıza atılmış bir iftiradır. Basın adına ayıptır diye düşünüyorum. Basın mensuplarının da bu konuda tavır göstermesi gerekiyor. Hiçbir delil olmadan insanlara bu kadar ucuz iftira atmak olmamalıdır. Basın meslek ilkelerine, basın etiğine yakışmayan bir durum olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

AK Parti kurumsallaşmış bir partidir

Bir adayın yaptığı açıklamaya da değinen İl Başkanı Eğilmez; “Yine dün aday adaylığı başvurusunda bulunan bir aday adayımız, aday adaylıktan çekildiğini medyaya söyledi. Bunu söylerken çok yakışıksız ifadelerde bulundu. AK Parti üzerinden siyaset yapan bu arkadaşımızı kınıyorum. Yaklaşık 5 aydır ben AK Partinin aday adayıyım diyeceksiniz, AK Partinin üzerinden bu kadar siyaset yapacaksınız. Bakın sizden öncede aday adayı olan 4 arkadaşımızla görüştük. Bize gelen tüm aday adayı arkadaşımızla görüşüyoruz. Hiçbir şekilde aday adayımızla görüşmeme gibi bir durum olamaz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik hiçbir talebi karşılıksız bırakmadı. Gece saat 02’lere kadar görüşmeler yaptı. Dün sayın bakanımızla da görüştük. Bu arkadaşımız ‘randevu talep ettim vermediler’ diyor, bu iddia asılsızdır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Talepte bulunan aday adayı arkadaşlarımızla birden fazla kez görüştük. Siyasetçi olan bir yerden talepte olanların biraz ilkeli olması gerekiyor. Yani 5 ay boyunca ben AK Partinin aday adayıyım diyeceksiniz. Bunun üzerinde siyaset yapacaksınız. Daha sonra ‘Efendim AK Partide bu yoktur şu yoktur, şurda burada adaylıklar belirleniyor’ diye iftira atacaksın. Bunlar çok yakışıksız ifadelerdir. Bunlar iftiradır. AK Parti kurumsallaşmış bir partidir. AK Partide aday belirleme usulü çok farklıdır. Genel Merkezimiz temayül yoklamaları yapıyor, anketler yapıyor, mülakatlar yapıyor, Milletvekillerimizin görüşlerini alıyor, teşkilatlarımızın görüşlerini alıyor. Ancak nihai kararı Başbakanımızın başkanlığında kurulan üst kurul aday noktasında son noktayı koyuyor. Yani adaylarımız il başkanın yada milletvekilinin istediği aday olsun diye belirlenmiyor. Kurumsal bir yapımız var. Bu yapı işletiliyor. Temayül, anket, vekillerle ve aday adaylarıyla görüşmeler yapıyor. STK’larla görüşülüyor. Kanaat önderleriyle görüşmeler yapılıyor ve bunun neticesinde bir karara varılıyor. Eyyübiye’yi düşünürsek 23 aday adayımız olan bir ilçemiz. Bir arkadaşımız aday olacak. 22 arkadaşımız aday olamayacak. 22 arkadaşımız çıkıp ‘bana görev verilmedi kızıyorum, başka yere gidiyorum’ demesi, yada etik dışı davranışlarda bulunması ilkeliksizdir. Biz  bu ithamların hiç birini kabul etmiyoruz. Aday belirleme sürecimiz bellidir. Tahminimizce 1 hafta 10 gün içerisinde adaylarımız belli olacak. Seçim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabi bu konuda biz çok görüş belirtmeyeceğiz. Bu kayda girsin diye de bazı şeyleri söylememiz gerekiyor. Gerçi bu arkadaşımız çekilme ile ilgili bize dilekçesi gelmedi. Zaten bizde istifa diye bir şey yok. Biz başvurusunu aldık ancak adaylıktan çekilebilir. Bu da tabiî ki kendi hakkıdır. Bazı ithamlarda ve iftiralarda bulunması etik değildir. Biz durmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek AK Partinin şeffaf şekilde çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.