banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Başkan Çiftçi'den Aşık- Öğütçü imar alanı açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde basın temsilcileriyle bir araya geldi. Gündemdeki tartışmaları değerlendiren Başkan Çiftçi, Aşık- Öğütçü (Kaşmer dağı) kentsel gelişim ve dönüşüm alanının don durumunu paylaştı.

Başkan Çiftçi: "Kamuoyunu doğru bilgilendirmek süreçle ilgili bilgi vermek amacıyla bir araya geldik. Bir bu çalışma ne zaman başladı? 2015 yılında bakanlar kurulu ile karara bağlanan bir kararname ile hazineye ait 5000 dönümlük yer Bedeli mukabilinde Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanlığına kentsel gelişim ve dönüşüm alanı olarak onay verildi. Bu onay başvurusu Eylül 2014 de büyükşehir belediye meclisi kararıyla talepte bulunulmuştur. Bu benim Karaköprü Belediye Başkanı olduğum dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Celalettin Güvenç Başkan olduğu dönemde olmuştur. Şehrin kentsel dönüşümü için kullanılması gereken bir yer bugün olsa bugün de yaparız" dedi.

TArım arazisi olmadığının altını çizen Başkan Çiftçi: "Bu alan tarım için 7 sınıf tarım arazisidir bu bölge her anlamda yapılaşma için uygundur. Burayı belediye kazandırdık Onun için burayı tercih ettik Burası Onun için önemli. Burası Balıklı Göl havzasında değildir" dedi.

Meclisin oy birliği ile karar verdiğini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi: "Meclisteki bütün partilerin oy birliğiyle Bu plan kabul edildi. Bu yerin mülkiyeti %96 kamu bunun 5 bine belediye 3600 de hazine'ye ait. Şehrimizde imar planında rant sağlanmış olabilir ama benim 3 yıllık dönemde Bizde böyle bir şeye izin verilmedi meclisimiz buna izin vermedi" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.