banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Başkan Adayı Güvenç, Birecik’te coştu VİDEO

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Ak Parti Birecik İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen tanışma toplantısında Birecik İlçe teşkilatıyla bir araya geldi.

 

Birecik İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Tanışma toplantısında yoğun bir ilgiyle karşılanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, en önemli iki gücün millettin sarsılmaz iradesi ve bu milletin Ak kadrolarıyla ileriye dönük çalışmaları olduğunu kaydederek, bahar havası ve kardeşlik rüzgârlarının estiğinden bahsetti. Eğitim, sağlık, yol, su ve çeşitli yatırımlar için çalıştıklarını ifade eden Güvenç, artık yapılan ve yapılacak olan yatırımların ve hizmetlerin neler kazandırdığının hesabını milletin yaptığını söyleyerek, zaman kaybetmeden aynı azimle çalışmalara devam edilmesi gerektiğini belirtti.

 

Yerel seçimlerden Ak Partinin zaferle çıkması gerektiğini vurgulayan Güvenç, yerel seçimlerin ardından halkın kendi oylarıyla ilk defa Cumhurbaşkanını seçeceğini anlatarak, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi başarılı bir seçim sürecinden geçeceklerini kaydetti.

 

Şanlıurfa’dan, Birecik’ten, Halfeti’den, Mezra’dan, Ayran’dan, Argıl’dan, Kural’dan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a zafer dolu mesaj göndereceklerini dile getiren Güvenç, “ Bizimde çorbada tuzumuz olsun. Biz sağduyu sahibiyiz, buradayız; sen kendini bu millete feda ettin bizde seni taçlandırıyoruz iradesini göstereceğiz” dedi.

Yeni Yasayla Hep Birlikte Karar Verip Uygulayacağız

 

Büyükşehir yasasının neler getirdiği hakkında partililere bilgi veren Güvenç, devrim niteliğinde bir kararla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasiyi kökleştirerek, vatandaşın hizmetine sunduğunu dile getirdi. Herkesin ulaşabildiği bir sistem oluşturulduğundan bahseden Güvenç, artık adresin Büyükşehir belediyesi, İlçe belediyesi ve genel meclisin olduğunu söyleyerek, “ Köy yolu da yapılacak, suyu da yapılacak, kanalizasyonda yapılacak, parkesi de yapılacak. Demokrasinin yerleşmesi adına bir devrimdir. Büyükşehir yasasıyla Türkiye’nin yüzde 76’sının yaşadığı halk artık kendi kendini yönetecek. Ne yapılacaksa Ankara’ya sormayacak, kendisi yapacak artık. Biz bize burada oturacağız, konuşacağız, yeni yasayla hep birlikte karar verip uygulayacağız” dedi.

 

Adaylık süreciyle ilgili olarak partililere neden Valilik makamında kalmadığını anlatan Güvenç, Ankara’da makamda oturmak yerine halkla kucaklaşmayı, halkın içerisinde olmayı; her türlü rahatlığa makama değişmeyeceğini belirterek, “Emin olun ki düşüncemiz bu. Bu yüzden de hemşerilerimizin, kardeşlerimizin teveccühlerini, ricalarını taleplerini ve Başbakanımızın emrine başım gözüm üstüne dedik. Şanlıurfa’ya geldik. Allah bir kere daha hayırlı uğurlu etsin” dedi.

 

“Hafıza-ı beşer nisyan ile maluldür” diyen Güvenç, sözlerini sürdürerek, Türkiye’ye Şanlıurfa’ya çok yatırım yapıldığından bahsederek, “ 2002’de bu ülkenin kişi başına düşen milli geliri 2 bin dolardı, şimdi beşe katlandı 10 bin dolar oldu. Allah paramızı da bereketlendiriyor. Bu günlere geldik yeter mi? Yetmez. Almanya’da kişi başına milli gelir 40 bin dolar, işsizlik yüzde 3. Bizim daha gidecek çok yolumuz var. Genç nüfusumuz var. Bundan sonra daha iyi yönetmezsek aynı azim ve kararlılıkla istikrarı korumazsak, çalışmazsak, emin olun 12 yılda yapılanlar 2 yılda heba edilir. Çok çalışmamız gerekiyor. Ak kadrolara çok iş düşüyor. Şanlıurfa’da biz de Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in önderliğinde son 2 buçuk yılda bu şehre 8 katrilyona yakın para yatırdık. Sadece bu sene 230’un üzerinde okul ihalesi yaptık, 3 bin 500 km köy yolu yaptık, köylerimizde parke taşını başlattık, organize sanayi bölgemizi ayağa kaldırdık, her alana müdahale ediyoruz. Ama bu hızın devam etmesi lazım” dedi.

Aday adaylarının seçilmeleri konusunda rol almadığını, tamamen Ak Parti Genel Merkezi tarafından yapılacak olan analizler sonucu adayların seçileceklerini belirten Güvenç,  aday olanla da olmayanla da birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağını dile getirerek, aday olmayanların boşta kalmayacaklarını, bilgilerinden, fikirlerinden istifade edileceğini söyledi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’le Şanlıurfa için büyük bir şans yakalandığını ifade eden Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Güvenç’in bu güne kadar Şanlıurfa’ya bürokrat olarak hizmet etmiş, Şanlıurfa’nın ilçe ve merkezde olmak üzere tüm sorunlarını ve yapısı bilen bir insan olduğunu söyleyerek, birlik ve beraberlik içerisinde bu şansın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Birecik Organize Sanayi Bölgesini En Kısa Sürede Ayağı Kaldıracağız

Salonda bulunanlar Toplantıya soru cevap şeklinde katılarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Güvenç’e ilçe ile ilgili sorular sordu. Toplantıda yer alan vatandaşların sorularını cevaplandıran Güvenç, Birecik Organize Sanayisi hakkında gelen soruya, projeleri arasında yer aldığını söyleyerek, “Birecik Organize Sanayi bölgesini en kısa sürede ayağı kaldıracağız” dedi.

Toplantıda sıkıntılı bir yolun bulunduğunu belirten vatandaşla birlikte toplantı sonrası sıkıntının yaşandığı yolu gezen Güvenç, yolu inceleyerek, çözüm önerilerini dinledi.

Tanışma Toplantılarında AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e; İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Teşkilat Başkanı İsa Kızıldemir, İl Yönetiminden Cemil Çadak, Erdal Ural, Hümeyit Bilbay, Sait Aydın, Kadın Kolları Başkanı Aysel Göncü, Gençlik Kolları Başkanı Av. Osman Uludağ, Ak Parti Birecik İlçe Başkanı Aziz Karayılan ve İlçe teşkilatı eşlik etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.