banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Başesgioğlu'nun istifasındaki gizli gerekçeler

Başesgioğlu, istifa gerekçesini duyurduğu yazılı açıklamasında önemli ayrıntılar var. Bu ayrıntılar Başesgioğlu'nun kızgınlıklarını da ortaya koyuyor.

Eski bakanlardan İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, AK Parti'den istifa etti. Başesgioğlu, 'Türkiye'nin temel meselelerine ilişkin ortaya çıkan esaslı görüş ayrılıkları, AKP içerisinde siyaset yapma imkânını ortadan kaldırmıştır' dedi

Kürt açılımı AKP'de istifa getirdi. AKP'nin ANAP kökenli isimlerinden İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu partisinden istifa etti. Uzun süredir AKP'de izlenen politikalardan rahatsız olan eski bakanlardan Başesgioğlu, istifa gerekçesini, ‘Türkiye'nin temel meselelerine ilişkin zamanla ortaya çıkan esaslı görüş ayrılıkları' diye açıkladı.

Kulislerde uzun zamandır parti politikalarından rahatsız olduğu ifade edilen AK Parti İstanbul Milletvekili Başesgioğlu dün partisinden istifa etti. Başesgioğlu, istifa gerekçesini duyurduğu yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Türkiye'nin temel meselelerine ilişkin zamanla ortaya çıkan esaslı görüş ayrılıkları, Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde birlikte siyaset yapma imkânını ortadan kaldırmıştır. Bu görüşlerim yazılı ve şifahi olarak sayın Başbakan ile de paylaşılmış ve partiden ayrılma isteğim kendilerine ifade edilmişti. Bugün, daha önce alınan, ancak çeşitli nedenlerle ertelediğim ayrılma kararını resmileştirmek ve kamuoyuyla paylaşmak zamanı gelmiştir."

Başesgioğlu, yazılı açıklamasında millete hizmet etme imkânı tanıdıkları için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP yöneticilerine de teşekkür etti.

Özgeçmişteki ayrıntılar

İstifaya ilişkin dağıtılan yazılı açıklamaya eklenen Başesgioğlu'nun özgeçmişinin yer aldığı bilgi notunda parti politikalarından duyulan rahatsızlık net bir şekilde ifade edildi. Bu notta şöyle denildi:
"Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçiminden önce muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olarak üzerinde birleştiği bir isim oldu. Murat Başesgioğlu gerek hükümet içinde gerekse bakanlık görevleri bittikten sonra farklı görüşleri dillendiren bir milletvekili idi. En son Demokratik Açılımla birlikte farklı görüşlerini daha net biçimde ifade etmeye başladı. Kızılcahamam toplantılarında demokratik açılıma karşı tavır alan milletvekillerinden biri idi" denilmesi dikkat çekti.

Bakanlık yaptığı dönemlerde zaman zaman Başbakan Tayyip Erdoğan ile ters düşen Başesgioğlu, Cumhurbaşkanı seçim sürecinde Erdoğan'ın muhalefet ile uzlaşma aramamasından rahatsız olmuştu. Parti politikaları ile ayrışması demokratik açılım sürecinde daha da belirginleşen Başesgioğlu, bu konudaki eleştirilerini de Kızılcahamam da gerçekleşen AKP'nin kamp toplantılarında dile getirmişti. Kulislerde, Başesgioğlu'nun, AKP'nin bıçak sırtında Meclis'ten geçirdiği Anayasa paketi ile yapılan bazı değişikliklere karşı çıktığı ve ret oyu verdiği iddia edilmişti. Başesgioğlu ismi AKP'li Faruk Koca'nın retçi vekiller listesinde de yer almıştı.

www.radikal.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.