banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Başbakan'ın iddialarını daha ileri taşıdı

Başbakan'ın iddialarını daha ileri taşıdı

AKP’nin ağır topu Tanrıverdi vakıf iddialarını ileri taşıdı: Başbakan bilgilere göre açıklama yaptı

“Başka ülke vakıfları da çıkabilir. Diğer ülkelerdeki kimi vakıflarla temasta olanlar da herhalde bu hadise çözüldükten sonra ortaya çıkar”

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Alman vakıflarının PKK’ya ve CHP’li belediyelere yardım ettiği yolundaki açıklamalarını ileri taşıdı. AKP’nin ağır toplarından Tanrıverdi VATAN’a, gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

 

PARTİ AYRIMI YOK

 

İçişleri Bakanlığı bir taraf olarak değil, belediyelerin işleyişi bakımından kendi denetimleri sonucu operasyon yapılması gereken yerde operasyon, uyarılması gereken yerde uyarısını yapmakta. Yani burada parti farkı gözetmeksizin, kim suçlu bulunmuşsa, o belediyelerde operasyonlarını gerçekleştirmekte. Burada AK Parti’li de, CHP’li de, MHP’li de, BDP’li de var. Yani denetimler sonucu suçlu bulunan belediye hangisi ise orada operasyon yapmakta. Kesinlikle bir parti ayrımı söz konusu değil.

 

VERİLERE GÖRE

 

Vakıflarla ilgili elbette Sayın Başbakanımız elindeki bilgilere ve verilere göre bu açıklamayı yapmıştır. Bu bilgi ve veriler olmadan böyle bir açıklama yapması söz konusu olmaz. Açıklama kredi kuruluşlarıyla ilgili değil tabii. Tamamen bu vakıflarla ilgili, yabancı vakıfların desteklediğine ilişkin bir açıklama. Kredi kuruluşlarından birçok belediye, uluslar arası kredi kuruluşlarından yararlanmıştır. Kimi çevre, kimi finansal destek açısından yararlanmıştır. Ama buradaki konu oradaki vakıfların desteklemesidir ki, bu biraz siyasal ve ideolojik destekleme anlamını taşımaktadır.

 

BİLEMEYİZ

 

Tabii ana muhalefet temsilcilerinin açıklamaları var. Kimi bu konuda sayın Başbakan hakkında ve aleyhinde dava açacağını beyan etmekte, kimileri farklı ifadelerde bulunmaktadır. Başbakanımız yurt dışında. Döndüğünde herhalde bunun bir açıklamasını kamuoyuna yapar. Büyükşehir belediyesi mi ilçe belediyesi mi şimdi biz vasıflandırmayalım. Sayın Başbakanımız bu konuda elindeki bilgiyi ve belgelere dayalı bir açıklama yaptığı için ve kendisi de bazı ipuçlarını verdi. Dolayısıyla o açıklamayı da kendisi yapacaktır. Başbakanın açıklamasından sonra Sayın Kılıçdaroğlu artık kapısının önüne mi kor, arkasına mı kor bilmeyiz. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar bugün söylediğini yarın farklı bir şekide değerlendirdiğini biliyoruz.

 

DİĞER ÜLKE VAKIFLARI

 

Şu an gündemde olan Alman vakıfları. Şimdi tabii diğer ülkelerdeki kimi vakıflarla temasta olanlar da herhalde bu hadise çözüldükten sonra ortaya çıkar.

 

VATAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.