banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Başbakanın Dünürü Albayraklar Urfalıymış

Albayrak Holding kurucusu ve Onursal Başkanı Hacı Ahmet Albayrak vefat etti. Albayrakın cenazesi bugün öğle namazını mütekip Fatih Camiinde kılınan namazdan sonra Kazlıçeşme Mezarlığında toprağa verildi.

 

Hacı Ahmet Albayrak, Albayrak Holdingin kurumsal yayını Kırmızı Beyazın ikinci sayısında hayat hikayesini şöyle anlatmıştı;

 

1925te Trabzonun Ballıca Köyünde doğdum. Ailemizi geçmişi çok eskilere dayanır. Ben 1793e kadar uzanan şeceremi biliyorum. Köyümüzün kayıtlarına ulaşarak öğrendik. Ahmetullah oğullarından 4 kardeş Urfadan Trabzona göçmüş ve oraya yerleşmişler. Biz onların soyundan gelmişiz.

 

Ayrıca Osman Akkuşakın kendisiyle yaptığı röportajda Hacı Ahmet Albayrak şunları anlatmıştı:

 

1939 yılında büyük depremden sonra inşaat yapmak için Êrzincana gitti. 50lere kadar orada inşaat yaptılar.. İlkokuldan sonra babam benim okula devam etmemi istedi ama çok hareketli bir çocuktum.. Okula değil işe gideceğim dedim.. 1943 yılında Erzincana gittim.. İlk işim, Erzincanda babamın yapmakta olduğu inşaatlarda çalışmak oldu..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.