banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Başbakan Erdoğan'dan Şanlıurfa'ya teşekkür

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Millet bize bir kez daha güvenoyu verdi, politikalarımızı teyit etti. En önemlisi halkımız bize, paralel yapı ile mücadele talimatını verdi. Rize yüzde 68 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor, Konya yüzde 64 ile ikinci sırada, Şanlıurfa ve Malatya yüzde 62 oy oranıyla  üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşıyor. Bu illerimizi ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, milletin gezi olayları, 17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişimlerini gördüğünü, engin ferasetiyle hem gezi olaylarının hem 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinin iç yüzünü ve gerçek niyetini çok iyi anladığını belirtti.

Erdoğan, "Ancak milletimiz sabretti, gezi olayları karşısında sabretti. O atılan adımlara karşı aynı şekilde cevap vermedi. 17 ve 25 Aralık darbe girişimi karşısında sabretti. Millet  adeta dişini sıktı, sabretti, tahammül etti. Allah'a hamd olsun,  bütün tahriklere, bütün kirli kampanyalara karşı milletimiz dışarı çıkmadı, saldırılara karşılık vermedi, oyuna gelmedi, tuzağa düşmedi. Millet sabırla 30 Mart'ı bekledi, sandığı bekledi. Önce miting meydanlarında milletimiz gövde gösterisini yaptı, ardından sandıkta söyleyeceğini çok net söyledi. Biz aziz milletimizin sandık yoluyla verdiği mesajı, çok iyi anladık ama bu mesajı CHP alamadı, MHP alamadı, BDP alamadı. Millet bize  bir kez daha güvenoyu verdi, politikalarımızı teyit etti. En önemlisi halkımız bize, paralel yapı ile mücadele talimatını verdi. Vatana ihaneti, ajanlık ve casusluk faaliyetleri artık tescillenen, Türkiye'nin istiklaline açıkça kasteden bu yapının tasfiyesi için millet bize yetki verdi. Bu konuda en küçük bir tereddüdün içinde olmayacağız" dedi.

Yapılan ihaneti asla unutmayacaklarını, paralel yapının MİT tırlarına yaptığı saldırıyı, devletin en gizli görüşmelerini kaydedip yayınlamasını, şahsı, ailesi ve arkadaşlarına yaptığı ahlaksızları asla sineye çekmeyeceklerini kaydeden Erdoğan, bu noktada hukuk ve demokrasiden taviz germeyeceklerini vurguladı. Sorumluların hepsinin yargı önünde hesap vereceklerini ifade eden Erdoğan, "Fakat altını çiziyorum; kendi paralel yargıları önünde değil, milletin yargısı önünde hesap verecekler" diye konuştu.

Erdoğan, paralel yapının uluslararası ajanlık faaliyetlerinitek tek ortaya dökeceklerini, uluslararası bağlantılarının üzerine gideceklerine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cuma günü, seçim başarımızın, zaferimizin ardından ilk ziyaretimizi kardeş ülke Azerbaycan'a yaptık. Türkiye ve Azerbaycan arası güncel konuların yanında, paralel yapı meselesini de ele aldık. Uluslararası platformlarda  bu mesele gündemimizde olmaya devam edecek. Hukuk dışı ekonomik faaliyetlerin tamamını mercek altına alacağız. Memurlardan, işçilerden, esnaftan, işadamlarından; kimi zaman zekat, sadaka, himmet adı altında iyi niyet görüntüsü altında kayıtsız şekilde toplanan ve kayıtsız şekilde harcanan paraların da kimi zaman tehdit ve şantajla toplanan haraçların da hesabı tek tek sorulacak.

Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum; bu paralel yapının bu şekilde kayıtsız para toplamasına ve  insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsamaha göstermeyelim, elinizdeki bilgileri de lütfen bizlerle paylaşın diyorum. Unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça, başarıyı elde edemeyiz. Tehdit altındaki herkesin, kendisine şantaj yapılan herkesin, hiç korkmadan, çekinmeden, asla tereddüt etmeden bunları bizimle paylaşmasını istiyoruz. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın; bu paralel yapının tehdit ve şantajlarına artık hiç kimse boyun eğmesin.

Aynı şekilde paralel yapının mensubu olan kardeşlerime de buradan bir kez daha çağrı yapıyorum; bu yapının ne kadar takiyyeci, yalancı, iftiracı olduğunu, nasıl bir ihanetin içinde olduğunu eminim ki bu yapının içindeki kardeşlerim  de gördüler. Paralel yapı içindeki kardeşlerimin ciddi bir aldatılmışlık duygusu içinde olduğunu biliyorum. Onlara şunu da tekrar hatırlatmak istiyorum; bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiva eden yapıdır. Örgüt liderinin bir alim değil, bir gönül insanı, bir  hoca değil holding patronu, bir örgüt yöneticisi  olduğu açıkça görülmüştür. Tabandaki kardeşlerimizin hayal kırıklığı yaşadıklarını biliyorum. Onların hissiyatını aynı şekilde paylaşıyoruz. Zira sadece onlar değil,  bizler de aldatıldık. Kardeşleri tarafından kuyuya atılan Hazreti Yusuf'un hissiyatı neyse, bizim hissiyatımız da odur. Sadece onlar değil, bizler de sırtımızdan hançerlendik. Bu mücadelede artık onların da bizimle olmasını bekliyor, tabanı kastediyorum tavanı değil, bu zor günleri birlikte daha kolay aşacağımıza yürekten inanıyorum."

"Yolsuzluklar konusunda kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız"

Erdoğan,  30 Mart seçimlerinden çıkan bir başka mesajın çözüm sürecinin muhafaza edilmesi olduğunu belirterek, bir yıldır devam eden huzur ortamının sandığa eksikleriyle beraber somut şekilde yansıdığını söyledi.

"Halkımız çözüm sürecine destek vermiş, onaylamış ve bu barış huzur ortamının devam ettirilmesi içini herkese talimat vermiştir. Biz de bu bahar ortamını muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Kardeşliğimizi inşallah daha da yüceltecek, yeni adımlarla, yeni reformlarla Türkiye'nin meselelerini tek tek çözüme kavuşturacağız" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yolsuzluklar konusunda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmacağımızı buradan tekrar ilan etmek istiyorum. Biz yola çıkarken ne dedik? 3Y ile mücadele dedik. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk... Bu mücadeleyi bugüne kadar başarıyla verdik. Süreç içerisinde varsa onların da üzerine gideriz. AK Parti yolsuzluklarla mücadele etme kararlılığıyla işbaşına gelmiş, 12 yıl boyunca da bunu başarıyla sürdürmüştür. Samimi her iddiayı ciddiye alırız, ciddi her iddianın üzerine kararlılıkla gideriz. Yetimin hakkına el uzatana asla müsamaha göstermeyiz, o eli kırmakta asla tereddüt etmeyiz. Bu konuda da hiç kimsenin endişesi, tereddüdü olmasın. Her iftiraya, her iddiaya da boyun eğecek değiliz. Çünkü bu işi malum, anamuhalefetin  genel müdürü gayet iyi başarıyor. Hayatı çünkü bu tezgahların içinde geçmiş, onun yanında yavru muhalefetin başındaki şahıs da bu işleri iyi beceriyor. Biz senin 3,5 yıllık o koalisyon hükümetindeki yapınla iyi biliyoruz ve Yüce Divan'da sizler bundan dolayı yargılandınız.  Diyeceksin ki 'biz oradan aklanarak çıktık', bırakın o işleri. Bütün bu işlerin nasıl yürüdüğü de ortadadır. Bütün bunlar açık net ortadayken, şimdi yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış mantığıyla attığınız adımları görüyoruz.

Genel müdür de bunu yapıyor, sen de bunu yapıyorsun, ikiniz de bunu yapıyorsunuz. Niye? Çünkü bununla milleti aldatacağınızı zannediyorsunuz. SSK'nın genel müdürü iken ortaya çıkan yolsuzluklar malumdu ve Rahşan affı ile kurtulan bir kişi konumundasın. Bunların hepsi biliniyor. Nitekim, yolsuzluk klasörü önünde poz verdiğin kişiyi, İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptın. Kazanacağını zannettin. Ne oldu? Millet senin o yalanlarına inanmadı ve İstanbul'da tarihi bir Osmanlı tokadını yediniz. Şimdi ne yapıyorlar? Arada yaklaşık 700 bin oy farkı var, İstanbul seçimlerini de acaba iptal ettirebilir miyiz? Mantık, kafa yapısı bu... Niye? Bu tokadı hala hazmedemiyorlar. Her seferinde bu millet size bu tür adalet tokadı atmaya devam edecek.

Paralel yapının algı operasyonlarına  da göz yumacak değiliz. Ancak her iddianın da kılı kırk yaran hassasiyetle incelenmesinden asla kaçınmayız ve kaçınmayacağız. Nitekim TBMM'nin iddiaları soruşturulmasını bizzat iddiaların hedefi olan arkadaşlarımız istedi. Bu süreci tam bir hassasiyet içinde götürecek, gerçeklerin ortaya çıkmasına sağlayacağız. "

"Yerel seçimleri genel seçimlerle kıyaslama kurnazlığı..."

Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin sonuçlarına ilişkin tabloyu da paylaşmak istediğini belirterek, AK Parti Genel Merkezi'nde resmi olmayan sonuçlara göre verilerin derlendiğini, ilk analizlerin yapıldığını, dün akşam MYK toplantısında değerlendirmesini yaptıklarını, gece geç saatlere kadar çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

AK Parti'nin 2004 yerel seçimlerinde yüzde 41,7, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 38,4 oy aldığını hatırlatan Erdoğan, 30 büyükşehirdeki büyükşehir belediye başkanlığı ile 51 ildeki il genel meclisi oy oranlarına göre 2014 yerel seçimlerindeki oy oranlarının yüzde 45,5 olduğunu kaydetti. Geçerli 45 milyon oyun 20 milyon 540 binini AK Parti'nin aldığını belirten Erdoğan,  CHP'nin yüzde 27,8 ile  12 milyon 500 bin, MHP'nin yüzde 15 ile 6 milyon 871 bin, BDP'nin ise yüzde 4,2 ile yaklaşık 2 milyon oy aldığını söyledi.

Erdoğan, bazı kesimlerin, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki oy oranını genel seçimler ile karşılaştırmak gibi bir kurnazlığın içine girdiklerini belirterek, muhalefetin bu şekilde kendisini ve üyelerini kandırabileceğini, muhalafetin yandaşı  kalemşörlerin de bu şekilde rakamları çarpıtabileceğini söyledi. Yerel seçimlerin yerel seçimle kıyaslanacağını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Elma armutla kıyaslanmaz. Elmayı elmayla, armutu armutla kıyaslamak gerekir. AK Parti 2009 seçimlerine göre oy oranını 7 puan artırmış, rekor seviyede oy almış, 30 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi olmuştur. CHP ve MHP oylarını topladığınızda, AK Parti'nin oylarına yetişemediğini görürsünüz. Yani AK Parti, CHP ve MHP'nin toplamından daha fazla oy oranına ulaştı. Kazanılan belediyelere bakıldığında AK Parti, rakiplerine açık ara fark atmıştır. Bu nedenle seçimin yenilenmesi kararı alınan Ağrı'yı şimdilik dışarıda tutuyorum, Türkiye genelinde bin 394 belediyenin 823 tanesini AK Parti adayları kazanmıştır. Yani toplam belediyelerin yüzde 59'unu AK Parti almıştır. 30 büyükşehirden 18'ini yani yüzde 60'ını AK Parti kazanmıştır. Geriye kalan 51 ilden 30'unu, yani yüzde 59'unu yine AK Parti almıştır.  919 ilçeden 562'si, yani yüzde 61'i yine AK Parti, 394 beldeden de 213'ü yani yüzde 54'ü yine AK Parti'yi tercih etmiştir. Daha neyi konuşursunuz. Siz nasıl köşe yazarısınız,  nasıl yorum yapıyorsunuz? Yani sosyal değerlendirmeden anlamadınız vazgeçtiniz, biyolojiden anlamadınız vazgeçtiniz. Hiç  olmazsa, iki kere ikinin dört ettiğini anlayın. Zorla iki kere iki nasıl beş eder bunun gayretindesiniz. Ama etmez. Bakın 7 ilde; Bayburt, Düzce, Kilis, Gümüşhane, Kocaeli, Ordu, Sakarya'da AK Parti tüm ilçeleri kazanmış. Tüm ilçeleri... Manidar bu.

Antalya, Artvin, Balıkesir, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu ve Uşak daha önce bizde değilken, 30 Mart'ta AK Parti'yi tercih etti. AK Parti, 81 vilayetin 48'inde birinci parti, 29'unda ikinci parti, sadece 4'ünde üçüncü parti olmuştur. Boş yok, muhakkak her yerde var. 7 coğrafi bölgenin 6'sında AK Parti birinci parti olmuştur, sadece Ege'de bin 500 oy farkıyla ikinci olmuştur. Daha önce yedide yediydi. Ege'deki illerimize duyuruyu yapıyorum, ona göre daha çok çalışmaları lazım. Burada en başarılı 4 ilimizi de hatırlatmak istiyorum; Rize yüzde 68 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor, Konya yüzde 64 ile ikinci sırada, Şanlıurfa ve Malatya yüzde 62 oy oranıyla  üçüncü ve dördüncü sırayı paylaşıyor. Bu illerimizi ayrıca tebrik ediyorum."

Erdoğan,  Konya ve Kayseri'ye ses kısıklığı nedeniyle gidemediğini hatırlatarak, Konya'da 200 bin kişinin toplandığını, Kayseri'de ise 150 bin kişinin toplandığını, kendisinin o günü izlemek zorunda kaldığını, ay sonu itibarıyle Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Konya ve Kayseri'ye gideceğini ve oralarda teşekkür mitinglerini başlatacaklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.