banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Başbakan Davutoğlu Gaziantep'te STK'larla buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep’teki ziyaretleri kapsamında taziye ve esnaf ziyaretlerinin ardından, geniş güvenlik önlemleri altında Ortadoğu Fuar Merkezinde STK yöneticileri, kanaat önderleri, iş adamları ve siyasiler ile işçilerin katıldığı programa katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti olarak siyaset anlayışlarının sosyal devlet ve sosyal adalet olduğunu belirten Davutoğlu, “Biz hayal edilemeyenleri yapılır hale getirdik. Siyaset öncelikle garip gurabanın derdi için çalışmaktır. Siyaset aşama aşama dezavantajlı kesimlerin durumunu iyileştirmektir ve son tahlilde sosyal adaleti ve gelir dağılımını kesin şekilde eşit vatandaşlık ilkesiyle adaleti sağlamaktır. Allah şahittir 13 yıldır bunun mücadelesini verdik.” dedi.

Sandıkta adil hakem olan millet gerekli notu verecek

1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu belirten Davutoğlu, milletin gerekli notu vereceğini belirterek, “7 Haziran'dan sonra azdırılan terör, iç ve dış kumpaslar, plan ve projeler var. Bunlara vakıfız ve bertaraf edilmesi noktasında her zeminde çalışıyoruz. Hain kumpaslara karşı verilecek en iyi cevap sandıktan çıkacak sonuç olacaktır. 1 Kasım seçimleri bu yaşanmışlığın teyidi olacak. Her zamanki gibi dersimize iyi çalıştık. Sandıkta adil hakem olan millet ,gerekli notu verecek ve inşallah biz hizmetlere devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Gaziantep'in fedakârlıkları yeni anlaşılıyor

Gazianteplilerin Suriyeli muhacirlere yönelik sergiledikleri kardeşliğin, takdirin üzerinde olduğuna vurgu yapan Davutoğlu, “Avrupa ve dünya bunu daha yeni fark ediyor. Türkiye'nin, Gaziantep'in bütün illerin fedakârlıkları yeni anlaşılıyor. Onlar yeni fark etseler de, biz bu kardeşliği tarihin derinliğinden aldık ve kıyamete kadar götüreceğiz. Her mazluma sahip çıkacak vicdanlı tavrımızı sürdüreceğiz. Gaziantep göçmen kardeşlere karşı çok yüksek insani erdem örneği sergilemiştir.” diye konuştu.

Gaziantep, her zaman bir yumruk ve bir yürek olarak hareket etti

Gaziantep’in, birlik beraberlik huzur ve refah kenti olduğunu belirten Davutoğlu, “İşgal noktalarına karşı ayağa kalktığınızda, kimse yanındakinin kökenini sormadı. Kürtler, Türkler Araplar ayağa kalkıp, namusu için çarpışmaya başladığında, tüm Türkiye ayağa kalktı. Gaziantep, her zaman bir yumruk ve bir yürek olarak hareket etti.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Gaziantep’teki temaslarının ardından Şanlıurfa'ya gitmek üzere kentten ayrıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.