banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Başbakan Davutoğlu: Bu seçimde milletimiz kazanmıştır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti genel merkezinde geleneksel hale gelen balkon konuşmasını yaptı.

Kurmaylarıyla halkın karşısına çıkan Davutoğlu, burada halka hitap etti.

Konuşmasına halkı selamlayarak başlayan Davutoğlu, tüm seçmene oy kullandıkları için teşekkür etti.

“Bu seçimde milletimiz kazanmıştır”

Herkesin hukukunun güvence altında olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Türkiye konuşmuş, milletimiz konuşmuş, dünya duymuştur. Demokrasiden, merhametten geriye bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır. 78 milyon vatandaşın hukuku mutlak suretle korunacaktır. Türkiye daha güzel daha muktedir daha güçlü olacaktır. Diğer seçmenlerimize de bütün vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Bu seçimde yenilen yoktur. Bu seçimde Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır.

Davutoğlu şöyle konuştu:

“Bugünün kazananı, mazlumlardır, kısık seslerdir. Bugün sadece Ak Parti değil, bütün Türkiye kazanmıştır. Bugün geleceğimiz kazanmıştır. Gelecek nesiller kazanmıştır. Bu aziz millet her türlü kutuplaşmaya son noktayı koymuş. Biz sevgi tohumları ekeceğiz, 78 milyonu kardeş kılacağız. Tek bir ferdi bile bu milletin, ayrımcılığa dışlanmaya muhatap olmayacak.”

“2013 Aralığı'nda planlanan oyun bugün bir kez daha bozguna uğramıştır. Bugün bu refarandumda yeni Türkiye'ye mutlak bir şekilde evet denmiştir. Yeni Türkiye'nin aydınlığı arasında bir seçim yaptık. Eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömülmüştür. Yeni Türkiye, AK Parti'nin öncülüğünde 2023'e doğru inşa edilecektir.”

“Sivil ve özgürlükçü anayasa için hep birlikte el ele verelim”

7 Haziran seçimlerine göre 4 milyonu aşkın yeni oy aldıklarını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Terör destekçileri sandığa gömülmüştür, bugün Türkiye siyaseti kazanmıştır. Artık enerjinizi Türkiye'nin çıkarları, bu milletin geleceği için harcayın. Kavganın, gürültünün, kutuplaşmanın olmadığı herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni bir Türkiye için kolları sıvayalım. İlk günden yaptığımız anayasa davetini, bir kez daha tekrarlıyorum. Sağlıklı bir seçim sistemi için, bürokrasinin siyasete ayak bağı olmayan bir Türkiye için, darbe anayasalarını bırakarak, sivil ve özgürlükçü anayasa için hep birlikte el ele verelim.” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, “Siyasi tercihleri ne olursa olsun, etnik veya mezhebi kökeni ne olursa olsun bilinsin ki önümüzdeki 4 yıl omuzlarımıza aldığımız sorumluluğu bütün vatandaşlarımıza karşı bir an dahi ayrım yapmadan yerine getireceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Biz sevgi tohumları ekeceğiz, sevgi çınarları büyüteceğiz. Sevgi çınarlarının altında 78 milyonu kardeş, dost kılacağız. Tek bir ferdi dahi bu milletin ayrımcılığa, tahkire, dışlanmaya muhatap olmayacak.” dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.