banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Başbakan Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyetine Suruç ve Kobani'yi anlattı

Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti ile Başbakan olarak ilk kez bir araya geldi. Toplantıda yaptığı konuşmasında "Çözüm süreci" nin önemi vurguladı.

SURUÇ'U KOBANİ'DEN AYIRMAK MÜMKÜN DEĞİL

Akil insanlarla yaptığı ilk toplantıda çözüm sürecinin önemine değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani'den Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine ve merkeze gelen yaklaşık 200 bin kişinin dramına da değindi.

Davutoğlu; "Bizim yapmamız gereken Sosyo-kültürel zemini güçlendirmek. Son olaylar gösterdi, Suruç'u Kobani'den ayırmak mümkün değil. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bu süreçte jeopoltik zemin de önemli. Ya bu sınırlar barışçıl yollarlar kaynaşacak, bütün akrabalar birarada olacak yada insanlar çatışacak. Bizim yapmak istediğimiz şey buydu. Biz bunun için vizeleri kaldırdık" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.