banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Başbakan 'dan Kılıçdaroğlu yorumu

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI:
Bugün İstanbul'un fethinin yıldönümü. Fatih'in emanetine hakıyla sahip çıktık ve sahip çıkmaya devam ediyorusz. Bu toprakları bize vatan kılan Sultan Fatih'e ve şehitlere şükran borçluyuz. Necip Fazıl gideli 27 yıl oldu ama yaktığı meşale insanımızın yolunu aydınlatlaya devam ediyor. Onunla insanımızı sevmeyi anladık. Allah ondan razı olsun diyoruz.
HEREKES CİBİLLİYETİNİN GEREĞİNİ YAPIYOR
Zonguldak'taki kazanın nedeni tespit edilmeden birileri insafsız eleştiri oklarını bize yağdırıyor. Önce suçlu aramak değil insanları kurtarmaktır. Hukukun gereği neyse o yapılmaktardır. Bundan herkes emin olmalıdır. Herkes cibilliyetinin gereğini yapıyor bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Ne dünyada ne de Türkiye'de ilk kez grizu patlaması yaşanmıyor. Aşırı uçlar taşeron deyip aman yarabbi diyor. Önceki yşllarda meydana gelen maden kazalarında taşeron yoktu. 1995'te meydana gelen maden kazasında DYP-SHP koalisyonu vardı. Bugün işçinin dostuymuş gibi görünenlerin geçmişte bu kesimleri inim inim inlettiğini benim milletim unutmadı. 

Şunu demek istiyorum, kimse ölen işçilerimizin acıları üzerinde istismara kalkışmasın. Kimse madenciler üzerinde oy avcılığı yapmasın. Bugün işçi dostuymuş gibi görünen hem zihniyetleriyle hem yaptıklarıyla geçmişte bu kesimi nasıl inim inim inlettiğini milletim biliyor. Kaşıkla işçiye verip kepçeyle alanları milletim unutmadı. Zonguldak'ta da şahit oldum. Provakatif bir eylemi tek başına gerçekleştiren biri çıktı. Ama milletim provokasyona gelmedi.

Bir kez daha hakka yürüyen işçilere rahmet diliyorum. Huzurlarınızda, çalışma arkadaşlarıma, bölgede 24 saat gece gündüz demeden çalışan arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.

Bu arada sosyal güvence açısından Çalışma Bakanı'mız ne gerekiyorsa yerinde takip ederek çalışmalarını yürütüyor. İşçilerin emekliliği, tazminatları ne gerekiyorsa yapılacak.


CANDAŞ VE YOLDAŞ MEDYA

Geçen cuma günü il başkanları toplantısından da söyledim. Önemli olan koltukların değil, zihniyetlerin değişmesi diye. Haftasonu gördük, zihniyet değişmemiş.

Bize yakıştırdıkları bir medya var. Yandaş medya. Haftasonu gördük ki, iki tür medya türemiş: "Candaş medya", "Yoldaş medya..." Bunu bilmenizi istiyorum. Medya egemenliği millet egemenliğini yenemeyecektir.

Haftasonu gördük, bazı köşe yazarlarının sandalye üzerlerinde çıplak ayaklarıyla nasıl alkış tuttuğunu gördük. Bu yazarların köşelerinde bize nasıl saldırdıklarını zaten biliyoruz.
DEĞİŞİRSE CHP KALMAZ
Statukoculuk aynen sürüyor. Kişiler değişmiş statukoculuk aynı kalmıştır. Bu CHP zihniyeti kolay kolay değişmez. Eğer değişirse geriye CHP kalmaz.

ZİHNİYET DEĞİŞSİN

Biz istiyoruz zihniyet değişsin. Gücünü demokrasiden alan, milletten alan, yapıcı eleştiriler üretebilen bir parti hiç kuşkusuz milletin hayrınadır. Biz iktidara geldiğimizde böyle bir muhalefetin hasretini çektik.
KURULTAYINDA ERGENEKON OLAN...
Kurultayda törer örgütü Ergenekon'un görüntülerini seyrettiren bir partiden bu memlekete ne hayır gelir. 

BU MODELLERDEN ÇOK GÖRDÜK

Bol keseden vaatler Kayseri'ye deniz getirmek gibi. Benim milletim çok çekti. Bu modelleri benim milletim çok gördü.
 
MANŞETLE GELEN MANŞETLE GİDER
Biz deniz getirmedik ama baraj getirdik. Unutmayın manşetle gelen manşetle gider.

ADAY OLMAYACAĞIM DEMİŞTİN

Aday olmayacağım aday değilim dedin niye aday oldun. Manşetlerle yelkenlerle şişirilen açık denize çıkınca alabora olurlar Halk kelimesini ağızlarından düşürmeyenler sırtlarını goygoyculara dayamış durumdalar. Miillete değil çeteleer dayamış durumdalar. Halka inanıyorsanız niçin halka gitmiyorsunuz? Siz Anayasa Mahkemesi'ne gidiyorsunuz. 

DAVET EDİLMEDİK

Biz davet edilmeyen yerde olmayız. Nezaketsizlik sayarız. Kongreye davet etmediler. Bu nedenle ben onları aramadım. Benim davamın izzeti vardır. Bu davaya asla leke sürmem. Davet edilen eve gideriz Davetsiz yerin kapısını çalmayız, bu bizim geleneklerinizi bize öğrettiğidir. 

DIŞ POLİTİKA

Şimdiye kadar Türkiye'nin ihmal ettiği Latin ülkeleriyle çok ciddi ilişlkiler geliştiriyoruz. Arjantin, Şili ve Brezilya ile ciddi ilişki ve işbirliği içinde olacağız.

REFARANDUM

6 Mayıs günü tarihi bir oylama yaşandı Meclis'te. Darbecilere ve çetecilere geçit vermediniz. Şimdi artık yetki aziz milletin. Son sözü millet söyleyecek. Yine söylüyorum, medya değil, millet söyleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.