banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Başbakan Davutoğlu; Terörün hedefi insanlıktır!


Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin yayımladığı mesajda, saldırıyı gerçekleştiren, azmettiren ve destekleyenleri lanetlediğini söyledi.

Davutoğlu, “Bugün sabah saatlerinde, İstanbul İstiklal Caddesi’nde aralarında ülkemizi ziyaret etmekte olan çeşitli ülke vatandaşlarının da bulunduğu sivillere yönelik bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan ‘insan’ı hedef alan bu menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum." dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenler için taziyelerini ileten Davutoğlu,  yaralılara için de acil şifalar diledi. Davutoğlu şu ifadelere yer verdi:

Terör odakları bu saldırıyla birlikte menfur cinayetlerine yenilerini eklemiştir. Bu olay vesilesiyle bir kere daha gördük ki, terörün hedefi bütün insanlıktır, insanların yaşama hakkıdır. Dünyanın dört bir tarafından gelen mesajlar bu acının dünyanın her yanındaki insanlarca paylaşıldığını ve terörün gerçek yüzünün bütün dünyada görülmeye başlandığını ispat ediyor. Bu saldırının kurbanları arasında bir çok ülke vatandaşları var. Türkiye olarak biz her zaman teröre karşı net bir duruşa sahip olduk ve terörün dini, dili, ırkı olmadığını, kimden gelirse gelsin terörün lanetlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu acı olay, bu tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha göstermiştir."

Davutoğlu, "Türkiye olarak, her türlü terör odağıyla mücadelemizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi açıkça ifade etmek isterim. Hiçbir terör odağı böyle canice saldırılarla amacına ulaşamayacak. Terör tümüyle sona erinceye kadar mücadelemiz aynı azim ve kararlılıkla devam edecek." diye belirtti.

Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak büyük bir dikkatle sürdürüldüğünü söyleyen Davutoğlu, olayın en kısa zaman içinde aydınlatılacağını belirterek, ülke olarak bu zor zamanların kenetlenerek ve birlik olarak aşalıcağını kaydetti. (İLKHA)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.