banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Baş yıllardır kokuyor!

Savcıya, müfettişe gerek kalmadı: Fakıbaba açıkladı:
“Bu bireysel hırsızlıktır!”

Haber Merkezi / Şanlıurfa Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nde ortaya çıkarılan “Vurgun” olayı kamuoyunda yankılanmaya devam ediyor..
Olaya adı karışan İ.B.’nin “Gelişmeler üzerine kalp spazmı geçirdiği ve bir müddet Gaziantep’te tedavi gördükten sonra tekrar Urfa’ya döndüğü bildirildi. İ.B’nin ‘Hizmet alımı’ kapsamında, İstanbul merkezli bir firmanın kadrosuyla belediyeye temizlik işçisi olarak girdiği, daha sonra belediyede üst düzey bir yetkilinin isteği üzerine Plan ve Proje Müdürlüğü’ne alındığı iddia edildi.
Üniversite mezunu olduğu öğrenilen İ.B.’nin şu an bağlı bulunduğu firmanın da İzmir merkezli olduğu bildirildi.
Savcıya, müfettişe gerek kalmadı: Fakıbaba açıkladı: Bu bireysel hırsızlıktır!
Belediyedeki vurgun olayı ile ilgili Yeniurfa gazetesine açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, olayın ortaya çıkması üzerine şahsı görevden alıp, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek “Bu bireysel hırsızlıktır, dolandırıcılıktır. Şahıs tamamıyla kendi iradesiyle bu suçu işlemiştir. Bu olayın peşini bırakmayacağım. Nereye uzanırsa uzansın herkesin adalete hesap vermesini sağlayacağım” dedi.
Fakıbaba’nın hem “Bu bireysel bir hırsızlıktır” hem de “Nereye uzanırsa uzansın, herkesin adalete hesap vermesini sağlayacağım” demesi dikkat çekti.

Şanlıurfa Belediyesi’ndeki usulsüzlük iddiaları yeni değil!
Fakıbaba döneminde yapılan ihale ve uygulamalarla ilgili usulsüzlük iddiları yıllardır dile getiriliyor.. Yerel basın ve kamuoyunda dillendirilen iddialar, 2008 Yılında, 5 belediye meclis üyesinin imzasıyla, Şanlıurfa Belediye Meclisi’ne getirildi.

Belediye Başkanı Fakıbaba iddiaları gündeme alıp, araştıracağına Meclis üyelerini susturma yoluna gitti.
Meclis üyeleri sustu. GAPGündemi susturulmaya çalışıldı.
Ama sorular hala cevap bekliyor!
Mahalli İdareler ve Savcılık bu soruları araştıracak mı?
Bekleyip göreceğiz..

İşte o sorular!
1 Eylül 2008
Şanlıurfa Belediyesi´nin dün yapılan meclis toplantısında Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri Ahmet Doğan, Ali Doğan, Cemal Babaoğlu, İmhan Sütpak ve Fevzi Eriş; Belediye başkanının yanıtlaması istemiyle "Yeni otogar projesi,bazı ihalelerle ilgili usulsüzlük iddiaları ve Şanlıurfa Belediyespor ile Şanlıurfaspor'a verilen ekonomik destekle ilgili" soru önergesi verdi.

Belediye Başkanı Ahmet E. Fakıbaba ve Belediye Başkan Yardımcısı M.Fevzi Yücetepe sorulara; belge ve kayıtlı bilgilerle cevap vermek yerine baştan savma cevaplar verince, bazı belediye meclis üyeleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı. Meclise gelen ancak açıklığa kavuşturulmayan aşağıdaki sorular, önümüzdeki dönemin de başlıca gündem maddeleri olacak..
5 Belediye Meclis üyesinin verdiği soru önergeleri sırasıyla şöyle:
"1- Şanlıurfa Yeni Otogarı ihalesi 29.08.2008 Tarihinde gerçekleştirilmiş Olup, Otogarın İhale Şartnamesi ve İlanında öngörüldüğü üzere Yer Teslim Tarihinden İtibaren 300 gün içersinde tamamlanması hedeflenmektedir.
Yeni Otogarın Yapımında kullanılmak üzere ayrılan Ödenek Nereden Karşılanacaktır? Bu ödenek mevcut mudur?
2- Şanlıurfa Otogarının Satışı Belediye Encümenince yapılmış olduğu ve yeni otogarın ihalesinin 29.08.2008 de yapıldığı hepimizin malumudur, satış koşulları içinde yer alan otogarın alıcı firmaya teslimi ile ilgili konularda bir gecikme olması halinde , belediyenin ödeyeceği tazminat bedelli nedir..?
Otogarın Sözleşme hükümlerine göre zamanında boşaltılması durumunda Otogar Hizmetinin nerede verileceği belirlenmiş midir?
3- Belediyemiz Bünyesinde Devlet Memuru Kadrosu ile Çalışmakta olan Personelimizin karşılaştığı sorunlardan biride İkramiye Ödemeleridir. Memur Personel arasında zaman zaman sıkıntıya neden olan ekstra ikramiye ödemelerinde adilane bir dağıtım olmadığı ve bundan kaynaklı haksız kazancın yapıldığı bilinci oluştuğu gözlenmiştir.
Belediye başkanlığınca Belli Memur personel ödenen Ekstra İkramiyelerinin tespiti neye göre belirlenmektedir? 2004 Şubat Ayından İtibaren Kimlere Ne kadar Ekstra İkramiye Ödemesi yapılmıştır?
4 - Ramazan Ayının başlaması ile sayıları oldukça artan ve Sokakta insanların duygularını istismar ederek onları rahatsız eden, belediye zabıta müdürlüğünün ihmali olduğu gözlenen Madde Bağımlısı gençler ve dilencilerin, sokak ortasında insanlara saldırması dahil olmak üzere , bu güne kadar belediye olarak ne tür önleyici hizmet yapılmıştır?
Engellenmesi açısında belediye başkanlığı diğer kurumlarla istişare halinde midir? Yapılan çalışmaları nelerdir?
5- Şanlıurfa İlimizin Türkiye Süper Ligi 2.Grubunda Oynayan Futbol takımlarımızda Şanlıurfa Spor ve Şanlıurfa Belediye Spora Tahsis Edilen Belediye Menkulleri ve Gayrimenkulleri nelerdir?
Ayrıca Belediye Bütçesinde her iki takıma ödeme yapılmış ise meblağları nelerdir?
6 - Şanlıurfa Belediyesi Encümeninin 2007 Yılı ve 2008 Yılı Ağustos Ayı Dönemleri İçinde Almış oldukları veya karara bağladıkları tutarı 10.000 YTL 'inin Üzerindeki İşlemlerin Listesinin Çıkarılarak.
7 - Şanlıurfa İlimizin Sınırları içerisinde bulunan ve Belediyemizce Belediyecilik Hizmetlerinden Faydalandırılan, Toplu Konut İdaresince Yaptırılan Toki Evlerinden - Şanlıurfa Merkeze Doğru Ssk Kavşağına olan yere kadar, Mevcut Karayoluna Paralel olarak Yaya Yolunun Açılmasını biz aşağıda adı geçen belediye meclis üyeleri talep ediyoruz.
8 - Şanlıurfa Belediyesinin yılda bir yapmış olduğu Şehir İçi İlaçlama Hizmeti İhalelerinin 2005-2006-2007 Yıllarında seri halde EKO-TEK SAĞLIK ÜR. İLAÇ VE EKİP ÜRE. PAZ SAN. LTD.ŞTİ firması verildiği görülmüştür. Tarafımızca defalarca dile getirilmesine rağmen 2008 Şehir İçi İlaçlama İhalesinin Yine Aynı Firmaya verildiği görülmektedir.
İhalesi 2008 de ilk olarak 3 ay'lık Bir süre için 29.02.2008 tarihinde tercihen MD21B maddesine göre 422.100 YTL verilen ve Sözleşmesi 07.03.2008 tarihinde imzalanan, Yine Bunun dışında 07.05.2008 tarihinde Açık İhale Usulü İle ihalesi Yapılan ve aynı gün teyidi alınan İlaçlama İhalesi neden İptal edilerek, 17.06.2008 Tarihinde belli firmalardan toplam 3 teklif alınmak suretiyle 516.300 YTL'ye yine Adı geçen firmaya 21.b maddesi ile verilmiştir.
Bir gelenek haline gelen bu ihale usulünü değiştirme niyetinde misiniz? Açık İhale Usulü varken, Bu işin İhalesi neden 21.b maddesi ile ihalesi yapılmıştır.?
9- İhalesi İller Bankası genel Müdürlüğünce Yapılan, Şanlıurfa'nın çeşitli Semtlerinde Kilit Parke Taşı Döşeme İşi İhalesinin DOĞUSAN firmasında kaldığı ve Taşeronluğunun Beledeyimizin bir kuruluşu Belsan A.Ş. verildiği ve Bu Konuda basında yer alan Çeşitli haberlere göre (m2'sini 24 Ytl'den aldığı işi, Şanlıurfa Belediyesinin 'özel şirketi' Belsan'a 21,5 Ytl'ye devrettiği DOĞUSAN'ın elini hiçbir işe atmadan %10 para kazandığı bilgisi veriliyor. ) bir Şaibenin söz konusu olduğu ifade edilmektedir.
Belediye başkanlığımızın bu konuda söz konusu ihaleyi alan firma ve taşaron firmanın sözleşme bilgileriyle yapılan işlemlerin meclis gündemine getirmesi veya detaylı şekilde bilgilendirme yapması olanağı var mıdır ? var ise bunun meclis Üyelerine Yazılı olarak bilgi verilmesi hususunu aşağıda adı geçen belediye meclis üyeleri talep ediyoruz.
10 - Şanlıurfa Şehir Merkezinde bulunan Park, Bahçe, Cadde ve Sokaklardaki Refüjlerin Sulanması amacıyla arazöz Kiralanması yapılmaktadır. 2006 yılında MD21F ye göre, 2007 yılında ACIK 19.md. göre ve 2008 yıllında ise MD21B maddesine göre yapılan ihaleler Ahmet KARATOPRAK adındaki İstekliye verilmiştir.
Gerek ihalelerin seri şekilde aynı kişiye verilmiş olması gereksede basında yer alan belediye başkan yardımcılarımızdan birinin sekreterliğini yapmakta olan kişi ile İsteklinin olan Akrabalığı bu ihalelerin tekrar tekrar inceleme konusu olması gerektiği şüphe götürmez bir gerçektir.
Bu konu hakkında belediye başkanlığınca yapılan bir inceleme veya soruşturma mevcut mudur? Veya Bu konuda belediye başkanlığı bir çalışma başlatma koşulları oluşturacak mıdır?
Belediye meclis üyelerine yazılı olarak bilgi verilmesi hususunu talep ediyoruz."

Gapgündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.