banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato Gökhan Sazdağı

Balyoz sanığı Engin Alan krizi yaşanan MHPnin milletvekili aday listesi netleşmeye başladı

Milletvekili aday listesini YSKya teslim etmek için geri sayım başlarken MHPde de hummalı bir çalışma var. Balyoz sanığı Engin Alanın adaylığıyla ilgili krizin sürdüğü MHPde Bahçeliyle liderlik mücadelesi veren Koray Aydın ve Ümit Özdağın da listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Bahçelinin Başdanışmanı Prof. Dr. Zühal Topal Cafoğlu, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Doğunun Başbuğu olarak bilinen Yılma Durak, Bahçelinin özel kalem müdürü Ömer Karakaş da adaylığına kesin gözüyle bakılan isimler.

2 bin kadar aday adayının başvuru yaptığı MHPde internet üzerinden genişletilmiş teşkilat yoklaması yapıldı. Bu çalışmanın raporu Bahçeliye sunuldu. Bahçeli listelerin YSKya teslim edileceği günün öncesi kurmaylarıyla kampa girdi.

Kulislerde MHPde en çok sıkıntı yaratan adayın Öcalanı İmralıya getiren Emekli Korgeneral, Balyoz Davası sanığı Engin Alan olduğu konuşuluyor. MYK üyesi Mansur Yavaşın rest çekmesine neden olan Alanla ilgili verilecek karar merak konusu. 

MHPnin aday listesinde eski DYP ve DP kökenli bazı isimlere de yer vermesi bekleniyor. Başkent Üniversitesinin genel koordinatörlüğünü yapan eski DYPli Ali Uzun ve eski Maliye Bakanı Sümer Oralın aday gösterilmesi bekleniyor.

ÖZDAĞ VE AYDIN LİSTEDE

Bahçeli ile liderlik kavgası veren ancak seçim öncesi Bahçelinin bizzat davetiyle partiye geri dönen Koray Aydın ile Prof. Dr. Ümit Özdağa aday listesinde yer verilmesi bekleniyor. Özdağın İstanbuldan Aydının ise Ankaradan aday gösterilebileceği kaydediliyor.

MHPnin aday listesinde yer alması beklenen diğer isimler şöyle:Bahçelinin Başdanışmanı Prof. Dr. Zühal Topal Cafoğlu, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Doğunun Başbuğu olarak bilinen Yılma Durak, Bahçelinin özel kalem müdürü Ömer Karakaş, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural, Mehmet Şandır, Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Alparslan Türkeşin oğlu Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Genel Sekreter Cihan Paçacı, eski ANAPlı bakan Adnan Kahvecinin oğlu Cihan Kahveci, Türkiye Kamu Sen Başkanı Bircan Akyıldız, Ankara il Emniyet Müdürü Cevdet Saral.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.