banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Balıklıgöl’ü Yeniden Revize Ediliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kalbi Konumundaki Balıklıgöl’ü Yeniden Revize çalışmaları devam edereken, Çalışmaları yerinde inceleyen  Başkan Nihat Çiftçi, “Halil-ur Rahman Bölgesinde 50 Yıllık Alt Yapı Sorunu Çözüldü. Kimsenin Cesaret Edemediği Balıklıgöl Platosunu Ayağa Kaldırdık” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Balıklıgöl platosunda sona gelinen alt yapı ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek “Şanlıurfa’nın kalbi Konumundaki Balıklıgöl’ü Yeniden Revize Ettik” dedi.
Açık hava müzesi Şanlıurfa’da tarihi ve kültürel yapılarını korumak için Büyükşehir Belediyesi tarafından İnanç Turizminin yapı taşlarından birisi olan Balıklıgöl platosunda geniş kapsamlı yenileme çalışması başlatılmıştı.
Tarihi Balıklıböl platosunun eskiyen alt yapısında büyük bir değişime giderek 50 Yıllık kalıcı çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi, şimdide üst yapı ve çevre düzenleme çalışmalarında sona geldi. 
Başlatılan çalışmalar kapsamında su tahliye kanalları ile alt yapı çalışmalarının yanı sıra platoda tahliye kanallarında olası su baskınlarına karşı güçlendirildi. Dergah Cami, Rızvaniye Cami, Amfi alanı, Balıklıgöl ile tarihi Şanlıurfa Kalesi arasında kalan yollarda taş döşeme çalışmalarında sona gelen Büyükşehir ekipleri şimdi de alanın peyzaj düzenlemelerini gerçekleştiriyor.

Başkan Nihat Çiftçi, “Halil-ur Rahman Bölgesinde 50 Yıllık Alt Yapı Sorunu Çözüldü”

Şanlıurfa’nın kalbi konumudaki Balıklıgöl’ü yeniden revize ettiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, çalışmaların tamamlanması ile bölgenin çehresinin değiştiğine dikkat çekti.
Büyükşehir Belediyesi olarak kimsenin cesaret edemediği çalışmaları bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, bölgemizde sorunların yaşanmayacağını vurguladı.
Sona gelinen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “İmar Şehircilik Daire Başkanlığı ile birlikte alt yapıda Şuski genel Müdürlüğümüz Balıklıgöl platosunda çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.  Halil-ur Rahman, Şanlıurfa ve bizler için çok önemli bir alan. Halil-ur Rahman alanında tüm alt yapı çalışmaları bitti. Alanda yer alan camilerimiz ile ziyarete gelen vatandaşlarımızın eksik olarak gördükleri WC ihtiyacını yaptığımız çalışmalar ile gideriyoruz. Mevcut olan tünel vatandaşlarımız için tehlike arz ediyordu yaptığımız güçlendirme çalışmaları, yalıtım çalışmaları ile altyapı çalışmaları bitti. Bunun yanında üst yapı döşeme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor tüm çalışmalar bittikten hemen sonra Park Bahçe Daire Başkanlığımız peyzaj çalışmalarına başlayacaktır. Balıklıgöl platosu Şanlıurfa’nın kalbi konumundadır, Maneviyatın dorukta hissedildiği alanların başında yer alıyor. Halil-ur Rahman Türkiye ve Şanlıurfa için çok önemli bir mekân dolayısıyla ziyarete kapatmadan alt yapı güçlendirme çalışmalarını yürütmek kolay değil fakat ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Başkan Çiftçi, “Kimsenin Cesaret Edemediği Balıklıgöl Platosunu Ayağa Kaldırdık”
50 Yıllık Alt Yapı Sorununu Çözdeklerini belirten Başkan Çiftçi, “Genel Sekreterimiz Abdulkadir Açar ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledik ve çalışmalarımızda artık sona doğru gelindiğini görüyoruz. Şanlıurfa’yı rahatlatacak bir projeyi daha Büyükşehir Belediyesi alnın akıyla bitirmiş olacak. Hiç kimse cesaret edip de bu alanda çalışmalar 

yürütemiyordu, alt yapıdaki eksikliklerden dolayı Halil-ur Rahman gölünü belli aralıklarla su basıyordu fakat yaptığımız çalışmalar ile bu tehlikeler ortadan kalkmış oldu ve artık 50 yıllık alt yapı sorunu Halil-ur Rahman bölgesinde çözülmüş oldu. Şanlıurfa’nın merkez noktasında yer alan bu önemli inanç merkezini Büyükşehir Belediyesi olarak hiçbir zaman duyarsız kalmadık ve alan yönetimini en üst noktadan gerçekleştireceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alanda yaptığı incelemelerin ardından Başkan Çiftçi, çarşı esnafı ve Balıklıgöl platosunda bulunan vatandaşlar ile bir süre sohbet etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.