banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Balamir Gündoğdu'ya Bakanlıkta görev verildi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini 15 ay yapan ve Celalettin Güvenç’in 1 kasım seçimleri öncesi istifasının ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüten Balamir Gündoğdu da görevinden ayrılmıştı. 

Şanlıurfa’daki görevine başlayan Gündoğdu yaklaşık 6 aylık bir zaman dilimi içinde kent merkezi ve ilçeler dahil büyükşehir belediyesinin kurumsal yapının tamamlamasını sağladı.

Gündoğdu, Şanlıurfa’ya ne kazandır ki eleştirileri istifasından sonra çokça konuşulsa da kentte maddi değeri 4 trilyon olan 11 adet kentsel dönüşüm projesini bakanlıktan geçirerek Urfa’ya kazandırdı.

Öte yandan Gündoğdu, Şanlıurfa’nun büyükşehir olması ile birlikte İl Özel idare bünyesinden Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçiş kararı alınan 400 işçinin belediye dışında diğer kurumlara geçişini sağlayarak kent için 5 yıl boyunca 400 trilyonun gibi bir meblağın belediye kasasında kalmasını sağladı.

Şanlıurfa’dan ayrıldıktan sonra kentte katkıları konuşulmaya devam ederken, Balamir için eski görev yerine dönecek yorumları yapıldı. Ancak Balamir Ankara Büyükşehir Belediyesindeki görevine dönmedi. Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi.

Bizlerde Sayın Balamir Gündoğdu’ye yeni görevinde başarılar diliyoruz.

BALAMİR GÜNDEOĞDU KİMDİR?

1966 yılında Tokat’ta doğdu. Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden 1987 yılında mezun oldu. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Bölümünde ve Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans yaptı.
1990 yılında İçişleri Bakanlığı’nda denetim elemanı olarak göreve başladı. Mahalli İdareler Başkontrolörü olarak, yerel yönetimler üzerinde teftiş, özel teftiş, ön inceleme, araştırma ve soruşturma görevlerini yürüttü. Daha sonra sırasıyla;
2002-2003 arasında TBMM KİT Komisyonunda Raportörlük,
2004-2009 arasında Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcılığı,
2009-2014 arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı,
2014-2015 arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, 
Ankara Metropol İmar AŞ ve Şanlıurfa Belsan AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı,
görevlerini ifa etti.
Kamu yönetimi, belediye bütçe ve muhasebe sistemleri, idarenin yeniden yapılanması, yerel yönetim reformlarının gerçekleştirilmesi konularında İçişleri Bakanlığı’nın oluşturduğu komisyonlarda aktif olarak görev aldı. Kamu yönetimi ve yerel yönetimler konularında birçok makalesi çeşitli dergilerde yayımlanmış olup “İl Özel İdaresi Bütçe ve Muhasebe Sistemi” isimli bir kitabı bulunmaktadır. Birçok AB projesinde koordinatör olarak görev yaptı ve “Ankara Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi” ni yürüttü.
15.01.2016 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Müsteşar Yardımcısı olarak atandı.
Evli ve iki çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.