banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Bakanlık beklentileri boşuna mı?

Başbakan Erdoğan’ın ‘ustalık’ döneminde nasıl bir kabine oluşturacağı da merak konusu.

 

Seçim sonuçlandı ve AK Parti 625 vekille tekrar hükümeti kuracak. Şanlıurfa’dan aday olup seçilen Faruk Çelik’in ismi yeni kurulacak olan 61.ci hükümette geçmiyor. Büyük beklentilerle Şanlıurfa’dan seçilip gönderilen Devlet Bakanı Faruk Çelik’in tekrar bakan olarak görevine devam etmemesi durumunda Şanlıurfalıların tepkisi merak ediliyor?

 

İşte TBMM koridorlarında ve Ankara kulislerinde konuşulanlar.

Devletin 2 numaralı koltuğu olan TBMM Başkanlığı için şimdiden 4 adayın ismi ön plana çıkmaya başladı.

 

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yeni dönemde devam etmesi beklenmiyor. Bunun yerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek gösteriliyor. Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun isimleri geçiyor. Dışişleri Bakanı Prof. Dr.Ahmet Davutoğlu’nun görevini sürdürmesine kesin gözüyle bakılıyor. İçişleri Bakanlığı için Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün adı öne çıkıyor.

 

 

KABİNEYE YENİ İSİMLER

AK Parti’de yeni dönemde Ömer Çelik - Necdet Ünüvar (Adana), Reha Denemeç - Bülent Gedikli - Yalçın Akdoğan - Salih Kapusuz - Cevdet Erdöl (Ankara), Menderes Türel (Antalya), A.Edip Uğur (Balıkesir), Nihat Zeybekçi(Denizli), Salim Uslu (Çorum), Mehmet Müezzinoğlu (Edirne), Ziyaettin Akbulut (Tekirdağ), Nabi Avcı (Eskişehir), Lütfü Elvan (Karaman), Erdoğan Bayraktar (Trabzon), Volkan Bozkır (İstanbul), İsmet Yılmaz (Sivas), Nurettin Canikli (Giresun), Muammer Güler’in (Mardin) isimleri yeni bakan adayları olarak geçiyor.Hüseyin Çelikve Sadullah Ergin’in de yeni kabinede yer bulmaları bekleniyor.

 

AK Parti’nin kadın milletvekillerinden Nimet Çubukçu, Fatma Şahin, Halide İncekara, Alev Dedegil ve Ülker Güzel, bakanlıklar için isimleri konuşulanlar arasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.