banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Bakan Cevdet Yılmaz'dan 'taşeronluk' açıklaması


Van Güçbirliği Toplantısına katılmak üzere Van’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Van Valisi İbrahim Taşyapan ile Gürpınar kara yolu üzerindeki tekstil kenti ziyaret etti.

Tekstil kentte faaliyet gösteren firmaları gezen Yılmaz, ilgililerden bilgi aldı ve ardında gazetecilere açıklama yaparak, tekstil kentin bölge ve Van için çok önemli olduğunu vurguladı.

“Bölgede temel önceliğimiz istihdamdır”

Bölgede temel önceliğin istihdam olduğunu aktaran Yılmaz, “Şuan Van Tekstil Kentteyiz. Van’ın en önemli bölgelerinden en önemlilerinden bir tanesi burasıdır. Bizim bu bölgede temel önceliğimiz istihdamdır. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Bu genç nüfusu iyi eğitmemiz hem donanımlı hale getirmemiz hem de genç insanlarımıza, çocuklarımıza istihdam ortamları sağlamamız gerekiyor. Bu amaçla hareket ederek; bizler ‘cazibe merkezi’ dediğimiz program kapsamında kalkınma bakanlığımızın sağlamış olduğu finansal desteklerle yeni bir model gerçekleştirdik. Bu bölgenin tamamen alt-üst yapısı bütün yatırımları bu kapsamda gerçekleştirildi. Yatırımcılarımıza da ‘makinalarınızı getirin, buraya koyun üretim yapın’ dedik. Bir taraftan da 6’ncı bölge teşvikleri sağladık yatırımcılarımıza dolayısıyla her bakımdan son derece cazip bir yatırım alanı oluşturduk. Burada son aşamalara gelmiş bulunmaktayız. Altyapıyla ilgili bir takım eksikliklerimiz var. İnşallah onlarda bu yaz mevsiminde tam anlamıyla oturacaktır.” dedi.

“Tekstilkent 10 binden fazla istihdam sağlayacak”

Tekstilkentin önemine ve çok sayıda istihdam sağlayacağına değinen Yılmaz, “Tekstil Kentte 400’ün üzerinde çalışan var. Bir ay içinde yani bir firma daha gelip üretime başlayacaktır. Onlarında gelmesiyle birlikte bin kişiyi aşacak bir istihdam ile ilk aşamada oluşmuş olacaktır. Daha sonra yeni firmaların da peyderpey gelmesiyle tam kapasiteye ulaşmasıyla burası doğrudan 7 binden fazla istihdam oluşturacak. Tabi bunun dolaylı etkilerini de düşünürseniz, 10 binin üzerinde Van için istihdam oluşturacak bir bölgeden bahsediyoruz. Van’ı daha çok üretken hale getirecek insanımızın refahını attıracak, yoksulluğu azaltacak ve ekonomik hareketliliği attıracak bir bölgeden bahsediyoruz. Bu bölgede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Eski yeni valilerimize buraya emek harcayan DAKA’ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Van ile ilgili çalışmalarımız devam edecek”

Van’ın kalkınması için çalışmalarına devam edeceklerini belirten Bakan Yılmaz, istihdam imkânları için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Bakan Yılmaz, “Bundan sonra Van ile ilgili çalışmalarımız devam edecek, Van’ın gelişmesi, kalkınması için daha fazla istihdam imkânları üretmesi için çeşitli projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yeter ki huzurumuz olsun, yeter ki birliğimiz beraberliğimiz olsun, yeter ki bu topraklarda bu beldelerde insanlar birbirileriyle enerjilerini boş yere harcamak yerine, bir araya gelip ortak hedefler için gayret sarf etsin.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasına Ankara’daki bombalı saldırıyı telin ederek sürdüren Yılmaz, yapılan saldırının herkese yapıldığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Ankara’da maalesef sivil vatandaşlarımızın olduğu bir bölgede menfur bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sırasında hepimiz de orada olabilirdik ve hepimiz o esnada orada geçiyor olabilirdik ve yahut bir yakınımız geçiyor olabilirdi. Bu hepimize karşı yapılan bir saldırıdır. Bundan dolayı tekrar üzüntülerimi ve taziyelerimi belirtmek istiyorum. Aileleri başta olmak üzere tüm milletimize sabır diliyorum.”  

“Yıkmaktan anlayan yapmayı bilmeyen yapılardır"

Son olarak bu tür hadiseler karşısında millet olarak terörün karşısında durmanın gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Halkımızın emniyet içinde yaşaması daha müreffeh hale gelmesi ve özgürlüklerini daha rahat bir şekilde kullanabilmesi için güvenlik, emniyet, huzur son derece önemlidir. Buna da hep birlikte sahip çıkmamamız gerekiyor. Bunu bozmaya çalışanların hiç kimseye bir fayda üretmediğini de biliyoruz. Bunlar başka yerlerde kararı verilen ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara taşeronluk yapan zihniyetler ve yapılardır. Yıkmaktan anlayan yapmayı bilmeyen yapılardır. Ölümü, şiddeti kutsayan, hayatın zenginliklerini görmeyen ve göstermemeye çalışan zihniyetlerdir. Onları da bir kez daha lanetliyorum. Sadece terör eylemini yapanlar değil onun arkasında olan güçler ve zihniyeti de hepimizin telin etmesi gerekiyor. Bir daha ülkemizin böyle hadiseler yaşamamasını da temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.