banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bakan Zeybekci Gaziantep'te

 Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi'nin yeni hizmet binası temel atma törenine katıldı.

Temel atma törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanı sıra, Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata, il Müftüsü Ahmet Çelik, Büyükşehir belediyesi Fatma Şahin ile, Merkez  Şehitkâmil ve Şahinbey ilçe belediye başkanları katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi başkanı Kurt Ali Kılçık yaptı.

Kılçık  konuşmasında, “Bugün Gaziantep inşallah 7 milyar dolar ihracat hedefine koşuyor. Biz de 2023 yılına doğru önümüze konulan 30 milyar dolar hedefe doğru koşmak için değil, koşmamız gerektiğinin bilincinde olarak çalışıyoruz. İnşallah Türkiye koşarken, Gaziantep uçacak. Eski binamız bize yetmiyordu. Binamız Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun, akıllı bir bina olarak inşa ediliyor.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de törende yaptığı konuşmada, “Biz bu millete bu ülkeye, yönetmeye, hükmetmeye gelmedik. Bu millete ancak ve ancak hizmet etmeye geldik. Yalnız bu hizmeti yaparken ülkemize, milletimize hizmet ederken, yöntemimiz farklı olacak dedik. Dedik ki, biz bir kişiye düşündürüp, binlerce kişiye uygulatan bir zihniyet içinde olmayacağız. Biz binlerce kişiyi düşündürüp karar verdirip, bir kişiye uygulatan bir anlayış içinde olacağız dedik. Yani STK sivil topluma, istişareye, görüş alışverişine, ortak karar alma mekanizmalarına, ne kadar önem vereceğimizi ilk günden itibaren söyledik." şeklinde konuştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise yaptığı konuşmada, “Bugün 20. yılını kutlayan Gaziantep şubemizin temelini atarken, bu harcın önemi bizim için gerçekten büyüktür. Bir taraftan bu harç üretimin, istihdamın, dayanışmanın bir temeli, diğer taraftan Şehitkâmil’in, Şahinbey'in, Karayılan'ın burada verilmiş olan bu mücadelenin ve davanın da bir göstergesidir. Suriye'de yaşanan kanlı savaşın neticesinde, 300 bin Suriyeliyi kendi bünyesinde barındırarak Ensar ve Muhacir anlayışını en güzel şekilde yaşatan ve bu şekilde Peygamberimizin övgüsüne mazhar olan insanlarla birlikte olmaktan, şahsım adına büyük onur ve gurur duyuyorum.”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından MÜSİAD Gaziantep Şubesi yeni hizmet binasının temeli atıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.