banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Bakan Yılmaz:

Deprem dışında Bingöl’ün Kentsel Dönüşüm’e ihtiyacı olduğunu belirten Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile Bingöl’de yeni bir yaşam merkezi oluşturduklarını söyledi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile Belediye Başkanı Yücel Barakazi inşaat alanındaki daireleri gezerek, yapılan konutları yerinde inceledi.

Bingöl Belediyesi TOKİ işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Bingöl Belediyesi işbirliği ile başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm proje alanımız, toplam 13.7 hektarlık bir alanı kapsıyor. Belediyemizle çok iyi ve olumlu çalışma sonucunda eski yapıların sahibi  yaklaşık 560 kişiyle uzlaşarak, rızalarını alarak, çok az bir kamulaştırma sürecini işleterek bu aşamaya getirdik. Toplamda 2 etapta bin 333 konut ve sosyal donatıların olduğu cami, okul, alışveriş merkezi, açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları, belediye hizmet binası ve kentimize kazandıracağımız Şehirlerarası Otobüs Terminali ile komple bütüncül bir tasarımla bunu sonuçlandırmış olacağız.” dedi.

Projenin Bingöl için Türkiye’de yapılan kentsel dönüşüm projeleri içerisinde önemli projelerden bir tanesi olduğunu ifade eden TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Bingöl’deki kentsel dönüşüm projesinin örnek bir proje olduğunu belirtti.

Kentsel Dönüşüm Projelerinin Bingöl’de devam edeceğini vurgulayan TOKİ Başkanı Turan, “İnönü Mahallesi’nde hak sahipleri haricinde artan konutlarımız olacaktır. Biten konutlara ,Bingöl’ümüzün hemen yakındaki mahallelerde yine vatandaşlarımızın rızası doğrultusunda hazır olan konutlara geçmek isteyenlere inşaallah o hakkı tanımış olacağız. Yaptığımız kaliteli binalarla olası bir depreme karşı insanlarımızı da korumuş olacağız” diye konuştu.

İnönü Mahallesi kentsel Dönüşüm Projesi’nin Bingöl ölçeğinde çok büyük bir proje olduğunu kaydeden Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, “İnönü Mahallesi kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye ölçeğinde de önemli kentsel dönüşüm projelerinden bir tanesi. TOKİ idaremiz son 10-12 yılda çok büyük işler başardı. 600 bine yakın konut imal etti. Türkiye’de Kentsel Dönüşüme büyük katkılarda bulundu. TOKİ’nin çok iyi işler yaptığı illerden biri de Bingöl’dür. Özellikle 2003 yılında yaşadığımız depremden sonra TOKİ’nin çok hızlı ve kapsamlı bir şekilde yaptığı çalışmaları Bingöl halkı olarak hiçbir zaman unutmayacağız. TOKİ’ye, Başbakanlığa, hükümetimize o anlamda şükran borçluyuz, teşekkür ediyoruz” dedi.

Deprem olasılığına karşı eski yapıların risk oluşturduğunu kaydeden Bakan Yılmaz,  “Eski yapılarda, deprem olduğunda insanlarımızın güvenliği açısından risk oluşturuyordu. Dolayısıyla bu alanda bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. TOKİ ile Bingöl Belediyesi, bütün ilgili idarelerimiz, karayolları, herkesin desteğini alarak bu bölgede yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Alışveriş merkezinden, sosyal donatılarıyla, okuluyla ve her şeyiyle yeni bir alan oluşuyor. Çalışmaların bitmesi ile birlikte insanlarımızın burada yaşadığında Bingöl’e ne kadar büyük bir katkıda bulunduğumuzu hepimiz görmüş olacağız. 560 vatandaşımız hiçbir maddi katkıda bulunmadan eski konutlarıyla yeni konutlarını değiştirme imkanı bulmuş oldular. Vatandaşlarımız, metrekare olarak düşük, eski, afetlere karşı riskli ve kaloriferli olmayan bir yapıdan modern, kaloriferli, afetlere karşı dayanıklı, değeri çok daha yüksek bir konuta kavuşmuş oldu. Bazı hak sahipleri ev durumlarına göre birden fazla ev sahibi oldular. Bu çalışma gerçekten çok başarılı bir uygulama oldu. Bu projeden ne Bingöl Belediyesi, ne de TOKİ hiçbir kâr gayesi gütmedi. Tamamen sosyal bir bakış açısıyla bu projeler gerçekleştirildi. Bu açıdan özellikle TOKİ Başkanımıza ve TOKİ’ye çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm Projelerinin 2. Etabının da olacağını belirten Bakan Yılmaz,  “Yeni yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde inşallah buradan aldığımız derslerle daha nitelikli projelerle yolumuza devam edeceğiz. Bu projeleri gelecek yıl toparlayıp bitireceğiz. 2014 yılının Nisan ayı sonunda İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizi tamamlamış olacağız ve vatandaşımız burada yaşamaya başlayacak. Şimdiden hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hükümetimize, TOKİ’ye, Bingöl Belediyesi’ne, Bingöl Valiliği’ne ve Karayollarımıza ve bu projeye katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür projeler kompleks projeler. Herkesin katkısıyla hayata geçecek projeler. Bunu Bingöl başardı. İnşaallah ileri etaplarda da hep birlikte takip edeceğiz, onları da gerçekleştireceğiz.” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki çalışmaları inceleyerek, yapılması planlanan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için Kültür Mahallesi’nde incelemelerde bulundu.

Bakan Yılmaz, TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Bingöl Belediyesi İmar Müdürlüğü çalışanları ile Kültür Merkezi’nde Bingöl’de yapımı devam eden kentsel dönüşüm projesi ile yapılması planlanan çalışmalarla ilgili basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.