banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Bakan Yılmaz ve Demir; Urfa yine rekor kıracak

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanlığını Ziyaret Etti. 

Kentte düzenlenen 25. GAP Yüksek Kurulu toplantısının ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Devlet Bakanı Yılmaz ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir, AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi.

 

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’i İl Başkanlığında İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve yöneticiler karşılarken Şanlıurfa Milletvekilleri Müfit Yetkin Abdulkadir Emin Önen ve Seydi Eyyüpoğlu eşlik etti.

İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Sayın bakanlarımız Şanlıurfa’da 25. GAP Yüksek Kurulu toplantısına katıldılar. Türkiye’de ve Şanlıurfa’da büyük yatırımlar yapan partimizin değerli bakanları teşkilatımızı ziyaret ettiler” dedi.

 

İlk olarak konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir; “Peygamberler diyarına ilk kez geliyorum. Bu kadar manevi havası, misafirperverliği olan bir şehre şimdiye kadar neden gelmediğime hayıflanıyorum. İlk işim eşim ve çocuklarımla Şanlıurfa’ya geleceğiz ve bu güzel şehrin havasını teneffüs edeceğiz” dedi.

 

Bakan Demir;  AK Parti kurulduğu günden beri Şanlıurfa her zaman AK Partiye gönül verdi destek verdi. Daha geçen gün yapılan Referandumda Türkiye 1.cisi oldu. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimde yine Türkiye birinci olacağınıza inanıyorum” dedi.

Şanlıurfa’nın 9 yılda bambaşka bir şehir olduğunun altını çizen Bakan Demir; “AK Parti iktidarında en çok yatırımı alan illerin başında Şanlıurfa geliyor. İnşallah 2012 yılında GAP biter ve bu dev proje ile bölge ihya olur. Tabi AK Parti olarak gelinlik kızların çeyizleri için ördükleri keneviçler gibi Türkiye’yi bizde yatırımlarla işledik, güzelleştirdik” dedi.

Türkiye’nin çok değiştiğini örneklerle ifade eden Bakan Demir; “Bizden önce gurbetçilerimiz geldiğinde hep batı ülkelerindeki gelişmelerden bahsederlerdi. Biz 9 yılda o kadar değişim yaptırdık ki; Türkiye’deki güzellikleri batıda anlatıyorlar. Şimdi batı ülkeleri bize imreniyorlar” dedi.

 

Türkiye’de dengeleri değiştirmenin kolay olmadığını ifade eden Bakan Demir; “Darbeler, E-Muhtıralar Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlıyorsunuz, işte böyle anti demokratik oluşumlarla dik durarak ve birlik olarak karşı durduk. Demokrasinin yerleşmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

GAP’tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise partililere yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'da AK Partiye teveccühten dolayı aday adaylarının sayısının fazla olmasının çok sevindirici bir durum olduğunu ifade ederek, "Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yaşanması çok önemli. Orada da benim istirhamım bunun çok seviyeli bir yarış halinde geçmesi. Herkes kendisini anlatsın, projelerini, fikirlerini ve siyasete bakış açısını anlatsın. Şanlıurfa'nın tarihine, kültürüne yakışır bir biçimde bu süreç yaşansın" dedi.

 

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, seçimlerle ilgili, "Herkes kendi projelerini vatandaşa anlatsın; ama hiç kimse vatandaşın iradesini cebren, zorla, korkutarak, sindirerek bir tarafa kanalize etmeye çalışmasın. Biz devlet olarak da buna müsaade etmeyiz." dedi.

Siyasetin kamuya ve topluma hizmet için yapılan şerefli bir meslek olduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kadın kollarımız burada. Bu dönemde mecliste kadınların sayısı daha da artacak. Kadınlar çekişmeleri daha az yaparlar, önlerler, huzuru daha çok isterler, çoluk çocuklarının geleceklerini daha fazla düşünürler, siyasette de daha fazla bir zarafet getirirler inşallah” dedi.

 

Daha sonra TÜMSİAD'ın Şanlıurfa şubesine geçen iki bakan burada yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.