banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Bakan Yılmaz, Kürtçe ilahiler eşliğinde kahvaltı etti VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Bakan Cevdet Yıulmaz (SODES) kapsamında Devteşti Mahallesi'nde yaptırılan Umut Sosyal Yardımlaşma Derneği Önceller Okuma Salonu'nu ziyaret ederek girdiği bir sınıfta öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Burada gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, SODES Programı kapsamında hizmet veren okuma salonuna gelen öğrencilerin aldıkları eğitim sayesinde okuldaki derslerini takviye ettiklerini söyledi.
"Bizim en büyük geleceğimiz, en büyük sermayemiz bu çocuklardır" diyen Bakan Yılmaz, çocukların iyi yetişmesinin kendileri, aileleri ve bütün ülke için önemli olduğunu ifade etti.

İnsana yapılan yatırımı bütün yatırımların önünde gördüklerini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: "SODES dediğimiz bir programımız var. Burada da özellikle kadınlarımıza, çocuklarımıza, genç kızlarımıza dönük projelere özel önem ve öncelik veriyoruz. Sadece kamu kurumları aracılığıyla değil, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla da bu projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kalkınma dediğimiz insansız olmaz, insan kalkınmanın odağında var. Kalkınmanın en önemli unsuru insan. İnsanı biz ne kadar geliştirirsek, fırsat eşitliğini ne kadar arttırsak, sosyal adaleti ne kadar geliştirirsek o kadar ileri bir toplum haline geliriz" dedi.

Daha sonra öğrencilerle ve okuma salonu yöneticileri ile yer sofrasında kahvaltı yapan Bakan Yılmaz'a, okuma salonu öğrencilerinden oluşan minikler ekibi, kürtçe, tükçe ve arapça dilleri ile ilahi ve türkü okudular.
Çocukları teprik eden Bakan Yılmaz; "Şanlıurfa'lıların sesi güzeldir derler, şimdi tam tescillendi" dedi.
Eşi Tülay Yılmaz'ın yanı sıra Milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kurum müdürleri eşlik etti.
Hayırsever Emin Öncel tarafında yaklaşık 700 Milyar TL ile yaptırılan Umut okuma salonunda 6-7-8 sınıflarından 300 öğrenci ücretsiz SBS hazırlık eğitim görüyor. Aynı zamnda 40 öğrenci ise yatılı kalıyor.
Umut okuma salonlarında toplam 5800 öğrenci eğitim görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.