banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bakan Yardımcısı Etyemez AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti
AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve Belediye Meclis Üyeleri ile görüştü.



İnsan hayatının çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Halil Etyemez; “Biz kaza olduktan sonra değil, daha kaza olmadan güvenliği sağlamak istiyoruz. Bu nedenle iş güvenliğini her şeyden önce tutuyoruz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik yoğun programları nedeniyle gelemedi. Selamlarını ve sevgilerini gönderdi. Bu toplantı için bizi görevlendirdiler. 3 gün boyunca programımız devam edecek” dedi.



Etyemez konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız İş Sağlığı ve Güvenliğini çok önemsiyor. İşveren ve işçilerin sağlığını ve farkındalığını ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıyor. Her yıl bir ilimizde İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası düzenliyoruz. Bu yıl da Şanlıurfa’da düzenliyoruz. Bugün başladık. 3 gün sürecek. Pazar günü bazı iş yerlerini de ziyaret ederek programımızı bitireceğiz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik ev sahibi olarak programa katılacaktı, ancak Ankara’da yoğun programları dolayısıyla katılamadı. Bu programı Şanlıurfa’da gerçekleştirmenin diğer önemi ise Şanlıurfa’nın tarım kenti olmasıdır. İş Sağlığı ve Güvenliği haftasını Tarım başlığını ile Şanlıurfa’da olması çok faydalı olacağına inanıyoruz. Tarımsal alanda çalışanları hem güvenliğini sağlamak ve hem de bilinci sağlamak istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak kazanın olmasından değil, daha olmadan önlemini almaktır. Temel felsefemiz kaza olmadan, sağlıklı çalışma alanları sağlamaktır.



Şimdiye kadar çalışanların korunduğu yasası yoktu. TBMM çalışma komisyonunda yasa hazırlıkları devam ediyor. Meclis tatile girmeden bu yasayı çıkarıp halkın hizmetine sunacağız. Ülkemizde artık İş Sağlığı önemseniyor. Çalışma hayatına ciddi değişim ve gelişim için adımlar atıyoruz.

Tabi Çalışma Bakanlığının yasa çıkarması yetmez, toplum olarak her kesin İş Sağlığında bilinçli olması gerekiyor.



İl Başkanlığını ziyaretle ilgili olarak bilgi veren Halil Etyemez; “Sayın Bakanımız Faruk Çelik buradan seçildi. Bakan Yardımcısı olarak çalışma arkadaşlarını ziyaret ettik. Şanlıurfa’nın başka sorunları varsa bunları çözmeye çalışıyoruz. Belediye Meclis Üyeleri şehrin en önemli sorunlarını çözmeye katkıları olan arkadaşlarımızdır.  Bu arada sayın Bakanımızın çalışma arkadaşlarını ziyaret etmek istedik” dedi.



İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise Bakan Faruk Çelik’in Şanlıurfa’dan Milletvekili olarak seçilmesinin Şanlıurfa için bir şans olduğunu belirterek; “Bir çok ulusal toplantıya Şanlıurfa ev sahipliği yaptı. SGK müfettişleri Şanlıurfa’da toplantı yaptılar. Emniyet Müfettişleri, Vergi dairesi başkanları, defterdarlar yine Şanlıurfa’da toplantı yaptılar. Bugün yine önemli bir toplantı olan toplantıya ev sahipliği yapıyoruz. Hem Şanlıurfa’nın tanıtımına çok önemli katkıları oluyor, hemde bu yıl seçilen tarımsal alanda iş sağlığı ve güvenliği başlığı ile tarım kenti Şanlıurfa’ya getiri olacak. Bundan dolayı Sayın Halil Etyemez Şahsında Bakanımız Faruk Çelik’e teşekkür ediyoruz. Belediye Meclis Üyelerimizle grup toplantısı gerçekleştiriyoruz. Sayın Bakan Yardımcımız Halil Etyemez’e katılımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.



Ziyaretten sonra AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez tarafından Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’e günün anısına gümüş işlemeli fincan takımını hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.