banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Bakan Veysel Eroğlu; Urfa'ya heybeyle değil, TIR'la geldim VİDEO

GAP Havaalanında Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit ve bazı Belediye Başkanları tarafından karşılanan Bakanlar Çelik ve Eroğlu, Şanlıurfa Valiliğine geçtiler.

 

HEYBEYLE DEĞİL TIR'LA GELDİM.

 

Orman ve Su işleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Şanlıurfa'nın fahri hemeşehrisi olarak eli boş gelmediğini ve yaklaşık 831 Milyon tl yatırım müjdesi ile geldiğini söyledi. Valilik makamında Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu' Devlet Su işleri Genel Müdürlüğüne bağlı projelerde 827, Orman Genel Müdürlüğü projeleri için 3.421 Milyon, Doğa koruma ve Milli Parklar Genel müdürlüğü projeleri için 250 bin, Meteroloji genel müdürlüğü projesi için ise 100 bin tl yatırım müjdesi ile Şanlıurfa'ya geldiğini söyledi.  En büyük yatırımlarının DSİ tarafından yapılacağını vurgulayan Bakan Eroğlu' Suruç ovası pompaj ana iletim kanalı 1.kısmında 950ç970 dekar arazinin sulanması için gerekli 29.150 ana iletim kanalı ve terfi binasının inşaatı yapıldı. 12.12. 2012 günü açılışı gerçekleşecektir, buna bağlı olarak, Buğdayhöyük pompaj sulaması, Şanlıurfa taşkın koruma, Şanlıurfa arıtma tesisi 2.kademe inşaatı, Şanlıurfa içme suyu tesisleri 2.kademe isale hattı, Yaylak beldesi taşkın koruma tesisi, taşbasan sol sahil 2.kısım şebeke arazi sulamaya açılacaktır.ayrıca Aşağı mardin ana kanalı 3.kısım ikmalinin 2.110750 dekar sulanmasını sağlayacak 25.321 m ana kanal inşaatı yapılacaktır, bugün temeli atılacaktır. 'dedi. Bakan Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de talepleri doğrutusunda bugün Şanlıurfa'ya Bakanlığımın tüm bürokratları ile geldik,  gelirken boş gelmedik, tam 25 projenin açlışını ve temel atmalarını yapacağız, 'dedi.

 

Orman Fakiri olan Şanlıurfa'da bu yıl 11.500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarının olacağını ifade eden Bakan Eroğlu, 'gelecek yıl Şanlıurfa'ya milyon fidan üreterek 4 milyonunu burada toprakla buluşturacağız'dedi. Bakan Çelik ve Eroğlu, beraberinden Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Kerim Gök ve Vali celalettin Güvenç ile birlikte Selahattin eyyübi camisinde cuma namazını kılmaya geçtiler. Bakanlar Cevahir konukevinde onurlarına verilecek olan öğlen yemeğinden sonra Kapalıspor salonunda yapılacak olan temel atam ve açılış törenlerine katılacaklar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.