banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bakan Günay, Balıklıgöl'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gaziantep'teki programına katıldıktan sonra Şanlıurfa'ya geldi.

 

Ertuğrul Günay, ''Bugün Gaziantep'teki Mozaik müzesini herkes büyük bir hayranlıkla izliyor. Ama iddia ediyorum ki ondan çok daha iddialı yeni bir müze Şanlıurfa'da olacak'' dedi.

 

Bakan Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep'teki programına katıldıktan sonra Şanlıurfa'ya geldi. Günay, otel El Ruha’da akşam yemeğine ve ''Sıra Gecesi''ne katıldı.

    

Yaklaşık iki saat süren etkinlikte Bakan Günay'a, çiğ köfte ve mırra (acı kahve) de ikram edildi.

    

Buradaki programının çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay, Şanlıurfa ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine, ''Gaziantep'teki programın ardından Ankara'ya dönmekten ziyade hafta sonunu Şanlıurfa'da geçirmeyi tercih ettim. Yarın kent merkezinde ve Harran'da çeşitli ziyaretler yapacağım. Güzel bir Urfa günü olacak diye tahmin ediyorum'' dedi.

    

Bir gazetecinin, Şanlıurfa'da Havaalanı'na istenilen düzeyde uçak seferinin konulmadığını, bununla ilgili sıkıntıların bulunduğunu ifade etmesi üzerine Günay, ''Geçmiş yıllara kıyasladığımız zaman Türkiye'de havayolu ulaşımı da altyapısı da çok gelişti. Önümüzdeki süreçte ben bu bölgenin Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin çok artacağına inanıyorum. Bu artışa paralel olarak da uçak seferleri artacaktır. Şanlıurfa Havaalanı'nın uluslararası trafiğe açık olması da önemlidir'' yanıtını verdi.

 Ertuğrul Günay, gazetecilere yaptığı açıklamanın ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'ne geçti. Burada incelemelerde bulunan Günay, geçtiğimiz aylarda faaliyete giren Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki ışıklandırma sistemine ilişkin, ''Balıklıgöl'e çok farklı bir hava katmış, çok güzel olmuş emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

   

Daha sonra Rızvaniye Külliyesine geçen Bakan Günay, Balıklıgöl'ün kenarındaki bir taşın üzerine oturarak  burada bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi üyelerinden Veysel Polat, Talat Akay, Mehmet Emin Özçınar ve diğer üyelerle Balıklıgöl ve yazarlık üzerine sohbet etti.

Daha sonra Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz'den kentteki tarihi mekanların son durumu hakkında bilgi aldı. 

Balıklıgöl gezisinin ardından geceyi geçirmek üzere Otel El Ruha’ya döndü.  

    

Bakan Günay'a, Şanlıurfa Vali vekili Bahri Tiryaki, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. İ. Halil Mutlu, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve çok sayıda bürokrat eşlik etti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.