banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Bakan Faruk Çelik bakanlıktan ayrılacak, Çünkü...

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde kabine değişikliği yapılacağı yolundaki beklentiler, Başbakan Erdoğan'ın "Her şey olabilir" sözleri ile revizyonun öne alınması gündeme geldi. Siyaset kulislerinde kabinede 7 bakanın değişebileceği konuşuluyor.
Kabine değişikliği, Başbakan Erdoğan'ın pek sevmediği bir kavram olsa da belli dönemlerde gündemin ön planına çıkıyor. Bu kez beklenenden biraz daha erken gündeme geldi. Oysa revizyon, aday adaylığı başvurularının bitmesinden sonra bekleniyordu.
Erkene çekilmesinde ise bizzat Başbakan Erdoğan'ın bu konuya yeşil ışık yakması oldu. Medyada yer alan haberlere bakarsanız, kabine revizyonunda Bakanlar Kurulu'nun yarısının gitmesi gündemde. Ancak, Erdoğan'ın "Ustalık dönemi" diye nitelediği kabinesinde bu boyutta bir değişikliğe gitmesinin pek mümkün görülmediği belirtiliyor.
BİR YIL ARADAN SONRA AYNI CEVAP: HER ŞEY OLABİLİR

Başbakan Erdoğan'ın, 1 Ekim'de Meclis'in açılması sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasını değerlendirirken gazetecilerin kabine değişikliği sorusuna, "Her şey olabilir" sözleriyle cevaplandırdı.
Pek çok gazeteci, Erdoğan'ın bu sözlerinden hareketle bir kabine değişikliği hazırlığını hemen yapacağı fikrine vardı. Oysa Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz yıl sonunda kabine değişikliğini soran gazetecilere, "Böyle bir şey gündemimizde yok" deme yerine, "Her şey olabilir" demişti.
30 Eylül 2012'de yapılan AK Parti Genel Kurulundan sonra verdiği cevapları, bir yıl aradan sonra Başbakan Erdoğan aynı kelimelerle tekrarlıyor:
"Her şey olabilir."
GİDECEK BAKANLAR KİMLER?

Başbakan Erdoğan, medyada ve kamuoyunda kabine değişikliği konularının konuşulmasını, "işine karışılıyor" olarak yorumladığı öteden beri biliniyor. Ancak, Erdoğan'ın bilinen bir tarafı daha var. Kamuoyundaki kabine değişikliği konusu gündemden düştüğü sıralarda planladığı değişikliği yapması.
Rotahaber'in edindiği bilgilere göre, Başbakan Erdoğan kabine değişikliğini, adaylık başvurularının 31 Ekim'de sona ermesinin ardından yapacak. Kabine değişikliği iki boyutlu olacak.
ADAY GÖSTERİLECEK BAKANLAR

Başbakan Erdoğan, milletvekilliğinde 3 dönemini tamamlayan, ancak belediye başkan adayı yapmak istediği bazı isimleri, aday göstermeden önce görevden alacak. Bakanlık koltuğunda otururken belediye başkanlık yarışına girmesine müsaade etmeyecek.
Başbakan Erdoğan'ın yaptırdığı anketler sonucunda bazı isimleri aday göstermeye hazırlandığı konuşuluyor. Bu isimlerden kesin gözüyle bakılanlar şunlar:
- Binali Yıldırım,
- Fatma Şahin,
- Nihat Ergün,
- Faruk Çelik
Haziran 2011 seçimleri dahil, her kabine değişikliğinde adı gündeme gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yine gündemde. Başbakan Erdoğan ise bu isimlerin adı her gündeme getirildiğinde bu isimlerin koltuğunu ısrarla korudu.
KAYNAK: ROTAHABER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.