banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Bakan Eroğlu ve Çelik'ten 405 Milyonluk yatırım VİDEO ve FOTOĞRAFLI

Temel atma töreninde konuşan Veysel Eroğlu, hükümetin Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlara değindi. Merkezi hükümetin en çok yatırım yaptığı ilin Şanlıurfa olduğunu kaydeden Eroğlu, TIR dolusu yatırımla geldiğini söyledi.

 

"TOPRAK İLE SUYUN NİKAHINI KIYIYORUZ"

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın tarım potansiyeline değindi. Türkiye’de en çok üretilen ürünleri sıralayan Çelik, “Fıstığın üretiminde yüzde 40 ile birinci, pamuk üretiminde yüzde 39 ile birinci, mercimek üretiminde yüzde 38 ile birinci. Bereketli topraklarda üretiliyor bu ürünler. Bu ürünler, sizin nasırlı ellerinizden çıkıyor. Bugün ne yapıyoruz. Toprak ile suyun nikâhını kıyıyoruz. Nikâhımız, düğünümüz hayırlı olsun.” diye konuştu.

 

Temel atma töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in gündeminde ise bölgenin yanlış algısı vardı. Şanlıurfa’yı, sağduyusu ve hoşgörüsünden dolayı kutlayan Güvenç, “Bu ülkede artık Türk-Kürt-Arap ayrımı kalmamış. Devlet, hükümet 74 milyon insanın emrindedir. Önümüz aydınlıktır, açıktır. Yeter ki kan akmasın, yeter ki çocuklar ölmesin, yeter ki analar ağlamasın. Bu anlamda ulaşmadığımız tek kimse, tek ana, tek çocuk kalmasın. Çünkü bu ülkenin geleceği parlak, önü açık. Bu ülke, geçmişin sorunlarını artık geçmişte bıraktı. Halkın bütünleşmesi ile milli iradenin egemen olması ile bu topraklarda artık insanların hepsi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı oldu.” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, şimdiye kadar yaptıkları ve yapacakları projelerden bahsettikten sonra tarım ve su konusuna değindi. Bakan Eroğlu, su problemi için şöyle konuştu: "Su konusu çok önemli su olmadan tarım yapılamaz. Biz de bu konuda büyük bir çalışma içerisindeyiz. Kanalla göletlerle bu sorunu ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. DSİ'nin açtığı tesislere bakılırsa, bu çok iyi anlaşılıyor. Tabi hala yapılacak çok şey var. Çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Suruç kanal çalışmaları için telekonferansla Milletvekili Abdülkerim Gök, Direkli havzası yeşilendirme çalışmaları için ise Mahmut Kaçar'la bağlantı kuruldu. Ardından 8 büyük tesisin temel atma töreni iki bakan ve milletvekillleri ile birlikte butona basılarakj gerçekleştirildi.

İki bakan, programın ardından DSİ Konferans Salonunda gerçekleşen İl Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıya katıldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.