banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bakan Eroğlu, Suruç Tünelini inceledi

Çevre ve orman bakanı Veysel Eroğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesini suya kavuşturacak, binlerce kişiye istihdam sağlayacak su tünelinde incelemede bulundu.

Tünelin içinde konuşan Bakan Eroğlu, "Şimdi Allah izin verirse Atatürk Barajı'ndan 94 bin hektarlık araziye su getirecek olan 17 bin 200 metre ve dünyada ilk dörde giden bir tünelin içindeyiz." dedi.

Basın mensupları ve Şanlıurfa Milletvekilileri Yahya Akman, Abdulkadir Emin Önen, Seydi Eyyüpoğlu, Ramazan Başak, Vali Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, AK Parti İl Başkanvekili Erkan Sözen’den oluşan ekiple tünelin 200 metre kadar içine giren Bakan Eroğlu; “Çalışmalar çok iyi gidiyor. Şu an itibari ile 2 bin 100 metre açılmış, aksilik olmasa kısa sürede bitecek. Bu tünel 7 metre çapında olacak. Böylesi bir tüneli hazırlamak kolay değil, makine 8 metre çapta açıyor. Hızlı olsun diye iki ray döşedik. Bir taraftan kazı malzemesi dışarı atılırken bir tarafta kazı devam ediyor. Eskiden çok yavaş ilerliyordu. Şimdi çok hızla yürüyor. Bütün GAP bölgesinin bitmesi ile 2,1 milyar dolarlık gelir sağlanacak bitmesi ile 400 bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu tünelin faaliyete geçmesi ile Suruç ovasında 9 ile 13 kat zirai artış olacak. Suruç ovasından tam verim alındığında GAP bütün dünyayı besleyen bir gıda üssü olacaktır." Dedi.

Bakan Eroğlu, daha sonra tünelde protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Tünelden çıkan Eroğlu, tüneli kazan makineye isim bulmaya çalıştı. Vatandaşlara 'hangi ismi verelim' diye sordu. Bir vatandaş 'örümcek ismini verelim' cevabını verdi. Bu öneriye çevredekiler gülünce Bakan Eroğlu, Ayn Zeliha tünelini kazdığı için 'Zeliha' ismini vermeyi uygun bulduğunu belirtti.

Daha sonra DSİ 15. Bölge Müdürü Saim Umucu'nun sunumu için toplantı salonuna geçildi. Salonda Umucu sunum yaptıktan sonra konuşan Eroğlu; " Başbakan Suruç'un bu projesini çok merak ediyor. Yıllardan beri özlemi çekilen bir projedir. Bu büyük proje ile burayı sulamak bize nasip oldu. Günde 30 metre ilerliyor. Günde bin 500 metreküp hafriyat taşınıyor. Hükümetimiz bir milyar dolar destek veriyor, bu destek hiçbir yerde yok. Büyük iller bile bunu alamıyor. Bunların kıymetini bilin." diye konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.