banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Bakan Eker, Yazıcı ve Çelik Suruç'ta

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanları Hayati Yazıcı  ve Devlet Bakanı Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde AK Parti seçim bürosunun açılışına katıldı.

Suruç’a Helikopterle Geçen üç bakan, Suruç meydanında AK Parti Seçim Bürosu açılına katıldılar.

 

Açılışta Kürtçe sözlerle konuşmaya başlayan Mehdi Eker, partilerin seçim bürolarına yapılan saldırıları hatırlatarak, "Biz kimsenin seçim bürosuna saldırmıyoruz. Kimsenin seçim bürosunu taşlayıp, molotof kokteyli atmıyoruz. Biz demokratik ve kanuni yollardan seçim propagandamızı yaparak, yolumuza devam ediyoruz edeceğiz de" dedi.

 

İktidar oldukları süreçte ilk kez isteyenin seçim propagandasını Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça yapabildiğini belirten Eker, "Bizden önceki iktidar olan hiç bir hükümetin zamanında yeni doğan çocuğuna bir baba Kürtçe isim veremiyordu. Oysa şimdi baba çocuğuna 'Hozan Zozan Berfin' gibi istediği Kürtçe ismi takabiliyor. TRT ŞEŞ’i açtık, TRT Arapçayı açtık. Özel TV’lere Kürtçe yayın yapma izni verdik" diye konuştu.

 

Anayasada yazılı olan ancak hep göz ardı edilen sosyal ve hukuk devleti anlayışının, ilk defa AK Parti iktidarında kullanıldığını vurgulayan Yazıcı, "Bizden önce saçma sapan saçma statükocu yasaklar vardı. Biz geldik. Hepsine son verdik. Ama yetmez, inşallah Suruçluların desteğiyle yeni yapılacak anayasada bireyi ve özgürlüğü ilke edinmiş bir anayasa yapacağız. " şeklinde konuştu.

 

Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılışına da değinen Bakan Yazıcı, şunları kaydetti: “İnşallah Suriye ile yakın bir zamanda Suruç Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın açılışını yapacağız. Bizim tarafımızda sınır kapısının açılması ile ilgili hiç bir sıkıntı ve problem yok. Şu an Suriye'de iç karışıklık var. En kısa zamanda bu karışıklığın giderilmesinden sonra, sınır kapısının açılışını bizzat kendim yapacağım” dedi  

 

Devlet Bakanı Faruk Çelik de Şanlıurfa'nın sadece fıstığın ticaretin pamuğun merkezi olmadığını belirterek, "Burası Arabı Kürdü Türkü Alevisi Sünnisini içinde barındıran bir birlik beraberlik ve kardeşlik diyarıdır. " dedi.

 

Çelik, “Biz ne mevsimlik siyasetçi ne de mevsimlik milletvekiliyiz. Biz vatandaşını seçimden seçime sandıktan sandığa hatırlayan bir parti de değiliz. İnşallah seçimden sonra ben ve milletvekili arkadaşlarım her ayın 3 gününü sizlerle ve sizlerin sorununu çözmekle geçireceğiz. İnşallah 12 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimleri bizim birlik beraberlik ve kardeşlik bağımızı daha da güçlendirir” açıklamasında bulundu.

 

Açılış nedeniyle AK Parti Milletvekili adayları, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi yanı sıra İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Başkan yardımcıları Erkan Sözen, Metin Çadırcı, İsa Kızıldemir, M. Uryan Arusoğlu, Mehmet Büyükfırat, Yahya Çadırcı ve Abdulkadir Karacabey katılırken, Suruç İlçe Başkanı İzettin Aslan, ve partililer hazır bulundu.

 

Açılıştan sonra bakanlar yine helikopterle Akçakale ilçesine toplantıya katılmak için ayrıldılar.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.