banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Bakan Eker: Anladıkları dilde mücadele edeceğiz

 PKK tarafından polis noktasına yapılan roketli saldırı sonucu hayatını kaybeden 3 polis için Bitlis’te cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, saldırıyı gerçekleştirenlerle anlayacakları dilde mücadele edeceklerini söyledi.

Saldırıların arkasında hain ve sinsi bir zehirleme teşebbüsü olduğunu bildiklerini söyleyen Bakan Eker, ortaya konulan iradeyi birkaç eşkıyanın zehirlemesine ve engellemesine fırsat vermeyeceklerini ifade etti.

Haince yapılan saldırılarla milletin huzuruna kastedildiğine vurgu yapan Eker, “Gerek dün gece Bitlis'teki menfur saldırı, gerek önceki akşam Diyarbakır’da gerçekleşen hain pusu Türkiye'nin huzuruna, barışına ve 76 milyon milletimizin büyük bir arzu ve fedakarlıkla kalıcı bir barışa dönüştürmeye çalıştığı çözüm sürecini zehirleme teşebbüsüdür.” dedi.

Gerekçeleri ne olursa olsun yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu söyleyen Eker, “Onlar sadece milletin huzuruna kastediyorlar. Biz ülkede yaşayan 76 milyon vatandaşımızın huzurunu barışını selametini tesis etmek ve bunu kalıcı hale getirmek için irade ortaya koyduk. Burada kararlıyız. Bir kaç eşkıyanın bunu zehirlemesine ve engellemesine fırsat vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan saldırıların halk tarafından nefretle karşılandığını ifade eden Eker, “Biliyoruz ki Türkiye'de yaşayan Kürdü’de, Türkü’de, Arabı’da, Çerkezi’de bütün vatandaşlarımız bunları nefretle karşılıyor. Bitlisliler de Diyarbakırlılar da, Urfalılar da bu hain saldırıları ve taciz durumunun arkasında çok hain ve sinsi bir zehirleme teşebbüsü olduğunu biliyor. Onlarla elbette mücadele edeceğiz. Anladıkları ve anlayacakları dilde.”  şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.