banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bakan Dinçer Harran Üniversitesinde konuştu

Milli  Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Harran Üniversitesi’nin 2012-2013 yılı akademik yıl açılışı için Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’ne geldi. Akademik yıl açılışı programına; Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,  Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Halil Mutlu, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan Ak parti il baskanı Yusuf Egilmez,Karakoprü Belediye Baskanı Nihat Ciftci ile akademisyenler ve isimleri üniversite yönetimi tarafından belirlenmiş olan öğrenciler katıldı.

Akademik yıl açılışı töreni İstiklal Marşı’nın ardından çalınan piyano eşliğinde müzik sunumu ile telgrafların okunmasıyla başladı. Açılış konuşması; Üniversite öğrenci konseyi başkanı Osman Kabasin’in konuşması ile başladı. Kabasin “ Üniversitede okuyan öğrencilerinin yurt problemlerinin bulunduğunu ve ulaşım konusunda öğrencilerin sıkıntı çektiğini belirterek yıllardır yapılması düşünülen raylı sistemin bir an önce hayatı geçirilmesi gerektiğini söyledi.”

REKTÖR FAALİYETLERİNİ ANLATTI.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof.dr. İbrahim Halil Mutlu,  Rektörlük yaptığı dönemde yapmış olduğu hizmetleri anlatarak, Yenişehir kampusunda bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bazı okulların Üniversiteye devri konusunda Milli Eğitim Bakanından destek istedi.


VALİ GÜVENÇ'  BU GÖK KUBBE HERKESE YETER'

Rektörün ardından konuşan Vali Celalettin Güvenç “ Tarihi ve stratejik konuma sahip olan Şanlıurfa’da nüfusun %45’i kırsalda yaşıyor. Fakirliğin ve feodalitenin baskın olduğu Şanlıurfa, GAP ile sulamanın gelmesiyle zenginliğe kavuştu. İşte böyle bir ilin Milli Eğitim Bakanı’na ihtiyacı var. Ülkemiz zor bir süreçten geçmekte; toplum, üniversite ve öğrenciler olarak yükümüz ağır. Üniversite yaşanan üzücü olayın ardından elime geçen bir notu okudum. Öğrencimizin yazdığı dil 1970’lerin diliydi. Zulümden ve sıkıntıdan bahsetmekteydi. Devletin ve hükümetin temsilcisi olarak sizlere sesleniyorum, Türk’ün Kürt’e, Arap’ın Çerkez’e üstünlüğü yoktur. Sorunlar masada tartışarak çözülmekte. Geçmişin sıkıntıları geçmişte kalmıştır. Sizin Türkiye’nizde kan akmamalı, ülkeniz barış içinde olmalı. Millet bu noktada, Kürdü, Türkü,Alevi si, Çerkezi ile bir noktada olmalı.Kendisi hedef edip, kullandırmasını istemiyoruz. Bir tek evladımızın bile tırnağının kanamasını istemiyoruz. Hz. İbrahim’in şehrinde bu tip olayların gerçekleşmemesini istiyoruz” dedi.

Bakan Dinçer “ 2009yılında orta öğretimde Dünya %88 konumunda okullaşmaya giderken, 2011 yılında bu rakam ülkemizde ise %67.7 oranındaydı. Toplumlar arasında kıyaslamanın en yegane etkeni eğitimdir. Dünya’da hayat boyu eğitimin oranı % 16 iken ülkemizde ise bu rakam yalnızca %2 dir. Harran Üniversitesi, Şanlıurfa’nın göz bebeği olarak her geçen yıl öğrenci sayısı artmaktadır. En büyük zenginliğimiz ve değerimiz gençlerimizdir” dedi.

Konuşmalarının ardından Rektör Mutlu, Bakan Dinçer’e hediye verdi. Bakan Dinçer, Şanlıurfa’da ki programlarını iptal ederek Akçakale İlçesi’nde gitti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.