banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Bakan Çelik'ten Gülen'e teşekkür

Devlet Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik; “Gönüllerde taht kuran Fethullah Gülen hoca efendiyi de buradan saygıyla anıyorum, kendilerine hürmetlerimi de buradan ifade ediyorum” dedi.

 

Bakan Çelik, bugün Şanlıurfa’ya geldi ve kalabalık bir araç konvoyuyla bir tekstil fabrikasının açılışına katılmak üzere Organize Sanayi Bölgesine (OSB) gitti.

Bakan Çelik, açılışın ardından fabrikanın toplantı salonunda 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında ’’Şanlıurfa Etkinlikleri’’ne katılmak üzere kente gelen çocuklarla bir araya geldi. Çocukları arkasına alarak basına açıklamalarda bulundu. Söz konusu olimpiyatların dünyadaki barışı tesis etmede önemli bir işlev üslendiğine inandığını ifade eden Faruk Çelik, şunları kaydetti:

 

’’Türkçe’nin ne kadar önemli bir dil olduğunu ve kabul gördüğünü tarihsel yönü açısından da ele aldığımız zaman, medeniyet kurmuş bir milletin evlatlarına yakışan bir davranış olduğunu görüyoruz. Tüm dünya çocuklarına sahip çıkma ve dünyanın çok ihtiyaç duyduğu barışı ve kardeşliği tesis etmek açısından bu olimpiyatların çok önemli işlev gördüğü kanısındayım.

 

Aslında ülkemiz açısından bakacak olursak toplumun çok farklı kesimlerinin izleme konusunda bir bütünlük arz ettiğini, kaynaşmayı ortaya koyduklarını görüyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz açısından hem de dünya geçliğinin buluşması açısından son derece önemli bir girişimdir. Katkısı olanları Şanlıurfa düzeyinde kutluyorum, tebrik ediyorum. Tabi ki yurt dışında Türk okullarının açılmasıyla ilgili öncülük yapan, bu fikri ortaya koyan bütün dünya gençliğinin gönlünde taht kuran Fethullah Gülen hoca efendiyi de buradan saygıyla anıyorum, kendilerine hürmetlerimi de buradan ifade ediyorum” dedi.

 

www.balikligol.com

 

HABERİN VİDEOSU  

 


bakan çelik fetullah gülen balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.