banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Bakan Çelik'ten emeklilere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in  konuya ilişkin  yaptığı  açıklamada; “Bilindiği gibi emekli vatandaşlarımızın emekli olduktan sonra herhangi bir ticari faaliyet yapmaları halinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na % 15 oranında sosyal güvenlik destek primi ödemeleri gerekmektedir.

Kurumun bir süredir yaptığı araştırmalarda vergi kaydı bulanan yaklaşık 600 bin emeklimizin zamanında sosyal güvenlik  destek primi ödemedikleri tespit edilmiştir.

Zamanında ödenmeyen primlere gecikme zammı ve gecikme cezası uygulanması halinde ise bu durumda olan emeklilerimizin önemli oranda mağduriyet yaşayacağı görülmektedir.

Bu nedenle vatandaşlarımızın lehine bir çok düzenlemenin yer aldığı ve TBMM Genel Kurulunda görüşülecek olan bir yasa tasarısı paketi hazırlanarak bu durumdaki emeklilerimizin borçlarını 36 aya kadar taksitlendirme imkanı getirilmektedir.

Ayrıca, bu durumdaki emeklilerin borçlarına TÜFE/ÜFE dışında herhangi bir gecikme faizi de uygulanmayacaktır.”

Emeklilerimiz kendilerine uygun bir şekilde borçlarını 36 aya kadar istediği vadede taksitlendirebileceklerdir.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.