banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Bakan Çelik'ten CHP'ye Esed tepkisi VİDEO

Bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak için Şanlıurfa’ya gelen Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valiliği Koordinesinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube müdürlüğü tarafından "Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek" programı çerçevesince "Mahalleler Yarışıyor " futbol turnuvası GAP Arena Stadı'nda bulunan halı sahada düzenlenen final maçını başlattı.

 

Milletvekili Mehmet Akyürek, Vali Celalettin Güvenç,  AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ile maçı izleyen Bakan Çelik, maçtan sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

 

Bakan Çelik; “Bir gazeteci arkadaşımızın günlerdir aylardır orada hapishanede veya gerçekten tüm özgürlüğü kısıtlanmış bir vaziyette bulunması hepimiz için üzüntü verici bir olaydı. Bunun oradan kurtarılıp buraya getirilmesi takdire şayan bir davranıştı harekettir. Bunu kimin yaptığını biz sorgulamayız ama bu gazetecinin özgürlüğe kavuşmasını Esed ile kol kola yaptık şeklinde söylerseniz bu işi siyasallaştırmış olursunuz bu işin insani boyutu doğru bir şeydir kimin ne gücü varsa ne imkanı varsa zorda olan özgürlüğü kısıtlanmış olan gazeteci de olsa bir vatandaş da olsa onu kurtarmak hepimizin insani görevidir. Buna böyle bakmamız gerekiyor ama bunu siyasallaştırdın mı buna politikayı bulaştırdığın zaman o zaman CHP'liler bu işin altında kalırlar. Yani Esed ile kol kola olunacak başka lider mi yok dünyada? İnsanını çocuğunu katleden insan ile kol kola girmek ve fotoğraf çektirme gibi olayla oluyor. Bize bu işin siyasal boyut kazandırmaya çalışıyorlar ise o zamanda son derecede sıkıntılı bir tablo ortaya çıkıyordur ki ana muhalefete böyle bir diktatörlüğe kol kola kucak kucağa olmaya yakıştıramayız” dedi.

 

Cezaevinde açlık grevinin son bulmasının memnuniyet verdiğini belirten Çelik; “Kim nasıl sonlandırdı önemli değil. önemli olan can kaybına neden olmadan son bulmasıdır” dedi.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.