banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Bakan Çelik ve Eyyüpoğlu Hut köyünde toplantıya katıldılar

 

Mersavi Aşiretine mensup Yusuf Yetim’in yemekli toplantısını protesto eden aşiret mensupları başta Hut köyü olmak üzere Yoğunburç, Sayburç ve çevre köylere “Mersavilerden bu listeye oy yok” pankartı astılar.

 

Yusuf Yetim tarafından organize edilen yemekli toplantıya gelenleri folklor ekibi ile karşılarken, Seydi Eyyüpoğlu halay başına geçerek halay çekti.

Bu pankartların gölgesinde geçen toplantıda konuşan Şanlıurfa Milletvekili ve AK Parti adayı Seydi Eyyüpoğlu; “Dün bursa Valisi aradı. bana dedi ki; Faruk Çelik'in gelmesi ile Urfa için bir şans, hatta vali bey herkese selamımı söyleyin dedi. bende sizlere vali beyin selamını iletiyorum. değerli hemşehrilerimiz, bize sahip çıkın bizde size hizmetkalık yapalım. sizden ricam bizi şereflendirin. bizi şerefli bir halde Ankara’ya gönderin” dedi.

Şanlıurfa’nın Hut köyünde Mersavi aşireti mensuplarında bulunduğu topluluğa hitap eden Devlet Bakanı Faruk Çelik; “daha önce orta doğuya Suriye’ye Iraka libyaya sırtını dönen hatta millete sırtını dönen iktidarlar sizler 2002'de bir ders vererek sandığa gömdünüz. Şimdi sayın başbakanımız bizi bu coğrafyaya gönderdi. Kalbi insan sevgisi ile dolu bu sıcak insanların yanına gönderdi. Bizler 12 hazirana kadar köy köy muhtar muhtar dolaşacağız. Ama asıl görevimiz 13 Haziranda başlıyor” dedi.

 

Bakan Çelik; “Bölgenin hassasiyetini çok iyi biliyorum, 13 Haziranda göreceksiniz ki Şanlıurfa’nın ve bölgenin her sorununa el atan bir kadro olacaktır’ "Biz 85 yılda yapılmayanları 8, 5 yılda yapan bir kadroyuz" dedi.

Yusuf Yetim ise; “Sayın bakanımızı bölgemizin fahri hemşehrisi ve bölgemizin adayı ilan ediyoruz. Sonuna kadar arkanızdayız sayın bakanım. ve buna söz veriyoruz. Sayın adaylarımızla mutlu Türkiyesi geleceği için çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

AK Partinin adaylarının bilgili ve birikimli olduklarını belirten Yetim; “Adaylar bilgili, çalışkan, bu bölgeyi bilen insanlardır” dedi.

Hut köyündeki toplantıya Bakan Çelik'in yanı sıra, Vali yardımcısı Bahri Tiryaki, Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Milletvekili adayı Abdulkerim Gök, Adıyaman Milletvekili adayı Mehmet Metiner, İl Başkan yardımcıları Erkan Sözen ve Mustafa Yavuz ile yaklaşık bin beş yüz kişi katıldı.


VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ!..

 

 

 

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ!..

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.