banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Bakan Çelik ve Ergin Urfa OSB'de VİDEO

Bakanlar, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek, Halil Özcan, Abdülkerim Gök, Emin Önen, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz,İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin ve beraberindekiler ile Cuma Namazı’nın ardından Organize Sanayi Bölgesi’ne gitti. Organize Sasnayi Bölgesinin girşinde Bakanları ve beraberindekileri karşılayan  OSB Bölge Müdürü Fevzi İnal, Sanayi bölgesi ile ilgili bakanlara bilgi verdi.Kısa bilgilerin ardından Bakan Çelik ve Ergün Sanayi bölgesinde incelemelere başladı.

Bakanların ilk durağı Meksan Trafo oldu.Fabrika sahibi İbrahim Tavas tarafından karşılanan Bakanler ve beraberindekiler fabrika ile ilgili bilgileri aldıktan sonra çalışma alanında incelemede bulundu.
Daha sonra bakanlar Hakan Boru'yu ziyaret etti.Fabrika yetkililerince karşılanan bakanlara önce çalışma alanı inceledi daha sonra fabrikanın toplantı salonuna geçerek yetkillerden bilgi aldı.

Türkiye'nin İlk Porselen Fabrikası'na Hayran Kaldılar

Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulunan bakanlar ve beraberindekilerin son durağı Meks Cam oldu.Türkiye’de ilk, Dünya’da 11. olan porselen fabrikası olan Meks Cam'ı ziyaret eden bakanları fabrika sahibi Mehmet Emin Kurt karşıladı.Bakanlara fabrika ile ilgili bilgi veren Kurt daha sonra bakanlara fabrikayı gezdirdi.Fabrikaya hayran kalan bakanlar, fabrikanın çalışanlarıylada görüştü.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin ilk porselen fabrikas ıolan Meks Cam'da çalışan hanımlar ile sohbet ederek onlardanda fabrika ile ilgili bilgiler aldı.Bakan Ergün ise fabrikanın mekanik kısımlarını inceledi.

Şanlıurfa’da üretimi yapılan ürünlerin örneklerini ve ürünlerin ham maddeden satışa sunulduğu ana kadarki süreci yerinde inceleyen bakanlar konu ile ilgili açıklama yapmak üzere Şanlıurfa Valiliğine hareket etti.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.